У Кропивницькому в матері-наркоманки забрали двох дівчаток

У Кропивницькому поліцейські вилучили у матері, яка зловживає наркотиками, двох дівчаток 3 і 4 років. Жінку притягнули до відповідальності і забрали у поліцейський відділок, а дітлахів направили на медичне обстеження. Далі життям дівчаток опікуватиметься ювенальна поліція.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку патрульної поліції Кіровоградської області у Facebook.

5 квітня, близько 14 години надійшов виклик від чоловіка про те, що по вулиці Пацаєва з сусідньої квартири доноситься запах ацетону. Він припускав, що там займаються варінням наркотичної речовини.

Побачене в квартирі вразило і сусідів, і поліцейських. Там мешкали 3-є дорослих з 2-ма дітлахами, проте умови проживання були жахливими. Скрізь бруд, сирість, затхле повітря, просочене запахом ацетону. По кухні розкидані використані шприці і посуд з рештками вареної речовини рослинного походження.

Особи були з явними ознаками наркотичного сп’яніння в той час, як двоє дівчаток по 3 і 4 рочки – голодні, бліді і слабкі. Крім того, вони вже 2 роки не ходили до дитячого садка та лікарні.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу та представників служби ювенальної превенції. Патрульні притягнули матір до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей (ч. 1 ст. 184 КУпАП). Її доставили до відділку поліції і передали слідчому.

Дітей направлено до лікувального закладу для медичного обстеження. Далі їх життям опікуватимуться співробітники ювенальної поліції.

Світлина від Патрульна поліція Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар