Кропивничани, підзрювані в “угорському” теракті в Ужгороді, чекатимуть суду за ґратами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Двом підозрюваним у нападі на товариство угорців в Ужгороді кропивничанам Олександру Білобородьку та Володимиру Кондратенку суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без призначення застави.

Про це Громадському повідомила речниця Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Надія Гейруш, інформує Перша електронна.

Сьогодні, 6 березня, в Ужгородському міськрайонному суді обирали запобіжний захід двом мешканцям Кропивницького у справі нападу на офіс Товариства угорської культури Закарпаття.

Прокуратура просила обом обвинувачуваним тримання під вартою без можливості внесення застави. Їм інкримінують умисне знищення та пошкодження чужого майна, також вчора до справи додали нову кваліфікацію злочину  — теракт. Підозрювані проходять у справі за двома статтями: умисне пошкодження або знищення майна шляхом вибуху та терористичний акт.

Під час судового засідання стало відомо, що підозрюваний Білобородько є кадровим військовим і брав участь у бойових діях на Донбасі.

У поліції повідомили про розкриття нападів на Товариство угорської культури в Ужгороді, затримано 5 причетних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох кропивничан підозрюють у підпалі угорського центру в Ужгороді

Нагадаємо, у ніч на 27 лютого в Ужгороді стався ще один підпал офісу Товариства угорської культури Закарпаття.

Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що за підпалом офісу Товариства угорської культури стоять російські спецслужби.

Посла України в Угорщині викликали в угорське МЗС у зв’язку з другим за місяць підпалом спілки угорців в Ужгороді.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив спробу підпалу і назвав це провокацією.

Пізніше у Польщі затримали двох підозрюваних у спробі підпалу угорського товариства в Ужгороді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар