За добу російсько-окупаційні війська здійснили три прицільних обстріли

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© fakty.ictv.ua

Протягом доби, що минула, попри обстріли з боку бойовиків російсько-окупаційних військ, які свідомо не зважали на оголошене напередодні перемир’я, наші захисники – військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали, суворо дотримуючись умов перемир’я. Як вже повідомлялося, російсько-окупаційні війська вчора фактично відразу ж порушили попередні домовленості щодо припинення вогню. Загалом минулої доби зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Інформує ІАЦ РНБО.

Військовослужбовці Збройних Сил України суворо дотримуючись оголошеного з опівночі 5 березня перемир’я, вогонь у відповідь не відкривали.

За уточненою інформацією, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ один наш військовослужбовець був поранений. Стан здоров’я нашого захисника – середньої важкості.

Наголошуємо на тому, що підрозділи ЗС України, які виконують бойові завдання на лінії розмежування сторін, неухильно дотримуються усіх заходів щодо підтримання режиму припинення вогню, оголошеного з 00:00, 5 березня.

Луганський напрямок

5 березня зафіксовано 2 ворожих обстріли. З 01:00 ночі, протягом півтори години противник вів прицільні обстріли по наших захисниках в районі населеного пункту Щастя із мінометів калібру 82-мм, випустивши 4 міни, також окупанти застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу Троїцького, з близько 04:30, протягом години, російсько-окупаційні війська застосували на наших оборонних позиціях міномети калібру 82-мм, випустивши 7 мін, та вели вогонь з великокаліберного кулемету.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл наших оборонних позицій. З близько 14:30, протягом півтори години окупанти вели обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по захисниках Новотроїцького.

Інформація Штабу АТО

Виключно у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні Сили України готові негайно адекватно реагувати у відповідь.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

В рамках заходів оперативної та бойової підготовки Південного військового округу ЗС РФ (Ростов-на-Дону), у т.зв. частинах і з’єднаннях російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях сходу України, з 5 березня ц.р розпочато проведення низки командно-штабних тренувань, тактико-спеціальних навчань та інших заходів, у т.ч. комплексних тактико-вогневих занять та навчань з підготовки диверсійно-розвідувальних груп.

З метою логістичного забезпечення заходів бойової підготовки російських окупаційних військ з території РФ на тимчасово окуповану територію сходу України переміщено 13 цистерн з пально-мастильними матеріалами (загалом 780 тонн) та 8 платформ з озброєнням та військовою технікою.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар