У Кропивницькому на честь Дня Прапора урочисто підняли синьо-жовтий стяг

Сьогодні, 23 серпня, у Кропивницькому, на честь Дня Державного Прапора України, біля пам’ятника Тарасу Шевченку урочисто підняли синьо-жовтий стяг.
У церемонії підняття Державного Прапора взяли участь керівники міста і області, а також близько сотні містян – школярів, студентів, військових та політків.

Першим перед містянами виступив доктор філологічних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», член Національної спілки письменників України Володимир Панченко.

Він розповів про історію підняття жовто-блакитного прапора над куполом Верховної Ради України у 1991 році. Український стяг над будівлею з’явився 4 вересня, вже після ухвалення Акту проголошення Незалежності України. Тодішній голова ВР України Леонід Кравчук, під тиском депутатів, дав команду помістити прапор України поряд із прапором УРСР. Деякий час вони навіть висіли поряд.

“Жовто-синій прапор є символом нашої нації, символом нашої держави. А символи мають колосальне смислове навантаження. У них сконцентрована величезна енергія історії. Прапор – це, перш за все, пам’ять про історію, про наших предків, пам’ять про боротбу, про героїв, про жертви. Тому за прапор люди навіть помирають”, – розповів Володимир Панченко.

Із Днем Державного Прапора кропивничан також привітав володар срібної медалі на Дефлімпійських іграх у Туреччині Сергій Фомін. Він подякував усім за підтримку.

«Ваша підтримка – наші перемоги», – зазначив спортсмен.

Також на урочистому мітингу виступили голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чороноіваненко.

Честь підняти Державний Прапор України мали воїни АТО, батько і син Олександр Макарович та Олександр Олександрович Крячки.

Валерія Семенкова для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар