Через неякісну рибу зі стихійного ринку 29-річна мешканка Світловодська потрапила до лікарні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

На стихійному ринку міста 29-річна мешканка м. Світловодська купила в’ялену рибу, поласувала нею, а невдовзі відчула себе недобре і змушена була звернутися за медичною допомогою. Того ж дня молода жінка, яка до всього перебуває у декретній відпустці, була госпіталізована до інфекційного відділення Світловодської центральної районної лікарні, де їй встановили діагноз гострий гастроентероколіт.

Як повідомила Держпродспоживслужба, після проведеного бактеріологічного аналізу у залишках риби були виявлені коліформи – ентеробактерії групи кишкової палички та перевищення норми пліснявих грибів та дріжджів, що могло спричинити захворювання.

Мешканці Світловодська ще пощастило, оскільки після вживання купленої на стихійному ринку риби вона відбулася порівняно нескладними наслідками для свого здоров’я. А ось її ровеснику з Донеччини, на жаль, ні. Після вживання ікри в’ялених карасів домашнього виготовлення (свіжа риба була куплена у невідомих осіб) він захворів на ботулізм і помер 22 квітня цього року.

Саме вживання в’яленої і копченої риби, виготовленої в домашніх умовах і придбаної в місцях стихійної торгівлі, найчастіше є причиною виникнення такого тяжкого інфекційного захворювання як ботулізм. Щоб йому запобігти, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області нагадує про рекомендації, з якими можна ознайомитися за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар