У Помічній реконструюють палац культури (ФОТО, ВІДЕО)

Палац культури реконструюють в Помічній Добровеличківського району із 2013 року.

Як розповів Першій електронній заступник голови Добровеличківської райдержадміністрації Олександр Мокрицький, колишній палац культури залізничників передали на баланс міської ради у 1998 році і до 2012-го фасадна частина будинку культури перебувала в зруйнованому стані.

Це викликало численні нарікання мешканців Помічної.

«У 2012 році завдяки підтримці народного депутата Станіслава Березкіна, було прийнято рішення про початок реконструкції палацу культури. Розроблено проектно-кошторисну документацію на 1,7 млн. грн. Роботи проводилися протягом останніх двох років – з 2012-го за рахунок субвенцій із держбюджету було профінансовано роботи на суму 630 тисяч гривень, у 2013 – на 300 тисяч», — розповів Олександр Мокрицький.

Для завершення об’єкту необхідно ще 770 тис. грн. Це дасть можливість відремонтувати фасадну частину будівлі, розмістити в палаці гуртки, хореографічний колектив, а, можливо, і музичну школу.

В РДА сподіваються, що підтримка народного депутата цього року буде такою ж активною і нинішнього року (завдяки його підтримці облаштували прилеглу територію, реконструювали стелу пам’яті загиблим воїнам, встановили ігровий дитячий майданчик).

За прогнозами, якби кошти з бюджету виділили сьогодні, уже влітку в відновлений палац культури працював би на повну.

Нагадаємо, завдяки народному депутатові у 2013 році додатково з держбюджету на соціальні об’єкти, розташовані на території 100-го округу (Добровеличківський, Вільшанський, Новоукраїнський, Компаніївський, Кіровоградський райони та частина Кіровограда), було залучено 5,9 мільйона гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар