Стало відомо, хто будуватиме сміттєпереробний завод у Кіровограді

Національний проект «Чисте місто» назвав інвестора, який будуватиме у Кіровограді сміттєпереробний завод.

Про це повідомив Урядовий портал.

Національний проект «Чисте місто» отримав пропозиції від інвесторів щодо 5-ти міст, які виявили бажання будувати перші в Україні екологічні комплекси із переробки твердих побутових відходів (ТПВ). Про це 23 грудня повідомив керівник національного проекту Іван Олексієвець.

За його словами, тимчасовою робочою підгрупою рекомендовано Держінвестпроекту погодити пропозиції інвесторів із будівництва сміттєпереробних комплексів у Києві, Тернополі, Хмельницькому, Чернівцях та Кіровограді.

ТОВ «Конлер» пропонує інвестувати у будівництво сміттєпереробного комплексу у Кіровограді.

Як сказав керівник національного проекту «Чисте місто», одними з основних критеріїв, за якими розглядались пропозиції потенційних інвесторів, були такі: найкоротший термін будівництва та введення в експлуатацію сміттєпереробних комплексів, що забезпечували б перероблення не менше 50% відходів за масою, підтвердження найбільшого досвіду роботи з реалізації аналогічних проектів та найкращі умови інвестування.

«Передбачуваний термін окупності об’єктів у зазначених містах становитиме 7 років. Запланована сума приватних інвестицій для будівництва сміттєпереробного комплексу у Кіровограді потужністю 100 тис. тонн ТПВ на рік становить 246 млн. гривень», – зауважив Олексієвець.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар