У Голованівському районі відкрито мікрогідроелектростанцію

Не є таємницею, що одним з першочергових завдань влади у сучасних умовах є розбудова енергетичної незалежності України, розширення використання енергії води, вітру, відновлювальних джерел. В цій галузі Кіровоградщина не пасе задніх. В області збудована та діє потужна сонячна електростанція, в опалювальних системах закладів соціальної сфери широко використовуються технології використання пеллетів та брикетів, розбудовується система мікрогідроелектростанцій. Про це повідомляють на сайті КОДА.

У п’ятницю, 16 жовтня, Сергій Кузьменко обував із робочою поїздкою у с. Перегонівка Голованіського району, де взяв участь у відкритті ГЕС.

МікроГЕС Перегонівка – гідроелектростанція пригреблевого та руслового типу. Збудована у 50-х роках ХХ століття, вона була реконструйована за рахунок приватних інвестицій. У нинішньому році було отримано розширену ліцензію на продаж електроенергії, закінчено роботи із благоустрою території та від учора розпочато виробництво та продаж електроенергії на ринок по зеленому тарифу. Встановлена потужність станції – 0,149 МВт.

На мікро ГЕС Перегонівка встановлене обладнання китайського виробника Guangdong Hongyuan Mechanical and Electrical Co., Ltd, Турбіна типу Каплан. Проектоване середньорічне виробництво МГЕС -0,66 млн. кВт годин.

Звертаючись до працівників станції та жителів Перегонівки, які завітали на урочисте відкриття станції, Сергій Кузьменко подякував усім за їх нелегку працю, невеликий але важливий вклад у розбудову енергетичної незалежності держави.

Ви зайнялись важливою справою. Створення енергії із використанням води – це один із шляхів для розбудови енергетичної та економічної незалежності України, – наголосив він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар