Кіровоградські борці греко-римського стилю вдало виступили на турнірі пам’яті Миколи Романенка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями у Кіровограді відбувся Відкритий всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед юнаків, юніорів і молоді пам’яті Заслуженого тренера України Миколи Романенка.

Микола Іванович Романенко – перший Заслужений тренер України в Кіровоградській області, який став рушієм розвитку греко-римської боротьби в нашому регіоні.  За своє життя підготував безліч чемпіонів і тренерів, які й досі продовжують розпочату ним справу з розвитку греко-римської боротьби на Кіровоградщині.

Турнір, що проводився за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна, зібрав у стінах спортивної зали КНТУ 110 учасників (14 команд) з усіх куточків України, а також з Молдови.

– Турнір пам’яті Миколи Романенка плануємо зробити в нашому місті традиційним, який, маємо сподівання, збиратиме, як і цього разу, найкращих спортсменів з України та інших країн. У зв’язку зі складним політичним становищем у нашій державі на турнір не приїхали спортсмени з Росії, Білорусі та Молдови. Сподіваємося, в майбутньому зможемо розраховувати на їхню участь у наших змаганнях. На цьому чемпіонаті були представлені всі найкращі спортсмени нашої області, серед яких є багаторазові призери всеукраїнських та навіть міжнародних змагань, майстри спорту України. Головні сподівання ми покладали на Андрія Кулика, Владлена Козлюка та Володимира Яковлєва. Приємно бачити, що крім них вдало виступили ще декілька спортсменів із Кіровоградщини, які за підсумками змагань увійшли до трійки призерів у своїх вагових категоріях, – розповів голова федерації греко-римської боротьби Кіровоградської області Валерій Малишок.

Здобутки наших борців на цьому турнірі дійсно вражають. У змаганнях серед юнаків перші місця посіли кіровоградці Артем Трябул (у ваговій категорії 38 кг) та Максим Мілюков (100 кг), а також Вадим Сущенко з Новомиргорода (32 кг). Другим став Михайло Беркі з Новомиргорода (32 кг). «Бронза» підкорилася Олегу Кацу (Кіровоград, 38 кг) Станіславу Ігнатьєву з Новоукраїнки (32 кг), Аліму Ільясову (виступає за Кіровоград і Одесу, 54 кг), Олександру Ткалічу (Кіровоград, 58 кг), Сергію Чижику (Кіровоград-Дніпропетровськ, 63 кг), Сергію Варварському (Кіровоград-Дніпропетровськ, 76 кг) і Володимиру Цирульнику (Новомиргород, 100 кг).

Серед юніорів «золото» здобули Андрій Кулик (Кіровоград-Харків, 55 кг) і Владлен Козлюк (Кіровоград-Одеса, 96 кг). А бронзові нагороди до свого активу записали Вадим Губанов (Новомиргород, 55 кг) і Тимур Атаджанов (Кіровоград, 60 кг).

Серед молоді чемпіоном став Володимир Яковлєв (Кіровоград-Дніпропетровськ, 75 кг). «Срібло» в цій же ваговій категорії здобув Петро Строцький (Кіровоград). Бронзовим призером став Мехман Атаєв (Кіровоград, 85 кг).

По закінченню змагань усі призери та учасники отримали пам’ятні призи, дипломи, медалі та кубки, а також інші цінні подарунки.

– Турнір пройшов дійсно на високому рівні. З усіма суперниками було важко та цікаво боротися. До того ж, приємно було виступати в рідному місті. Радий, що зміг тут проявити свої найкращі якості та перемогти, – розповів після перемоги на змаганнях кіровоградець Володимир Яковлєв.

Андрій Мороз для Першої електронної газети. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар