Патріарх Філарет нагородив Віктора Чміленка медаллю “За жертовність і любов до України” (посмертно)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

4 липня 2015 року у Михайлівському Золотоверхому соборі Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив заупокійну панахиду за героями Небесної сотні, на якій була присутня і родина загиблого на Майдані Віктора Чміленка з Бобринця.

Як повідомляє сайт УПЦ КП, після молитви представники 106 родин героїв загиблих під час подій Революції Гідності отримали з рук Предстоятеля Київського Патріархату церковні медалі “За жертовність і любов до України”. Також кожна родина отримали квіти та книгу “Майдан. Революція Гідності”.

Представники громадської організації «Об’єднання родин “Небесної сотні” і родичі полеглих героїв подякували Святійшому Патріарху Філарету і єпископу Агапіту за те, що Церква пам’ятає і молиться за тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.

Місце для нагородження обрано невипадково, адже саме Михайлівський монастир став захистом та прихистком для учасників Революції Гідності взимку 2013-2014 років. Саме до Михайлівського монастиря у лютому 2014 року після розстрілів на вулиці Інститутській були привезені тіла загиблих учасників Євромайдану.

Нагадаємо, за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, уродженець Бобринця Віктор Чміленко удостоєний звання Герой України та нагороджений орденом «Золота Зірка» (посмертно). У Кіровограді на його честь назвали вулицю , а на стіні Кіровоградської ОДА відкрили меморіальну дошку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар