«Єлисаветградська транспортна кампанія» 5 років не сплачувала оренду за користування тролейбусами?

Суд визнав недійсною додаткову угоду між департаментом економіки та фінансів Кіровоградської міської ради та ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія», за якою фірма з 2010 році безкоштовно орендувала цілісний майновий комплекс КП «Кіровограделектротранс» .

Таку постанову прийняв Дніпропетровський апеляційний господарський суд – повідомляють “Наші гроші”.

В грудні 2004 року між управлінням власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міськради і ТОВ «ЄТК» укладено договір оренди цілісного майнового комплексу КП «Кіровограделектротранс», вартість якого була оцінена у 7,5 млн. грн. Договір передбачав, що він буде діяти до грудня 2053 року. Незважаючи на те, що цей документ нотаріально так і не був завірений, у 2005-му Господарським судом Кіровоградської області його було визнано дійсним.

У лютому 2010 року Кіровоградська міськрада ухвалила рішення, яким звільнила ТОВ «ЄТК» від сплати орендної плати (на той момент її сума, за інформацією ЗМІ, складала 0,56 млн грн на рік. Того ж дня було підписано й додаткову угоду до відповідного Договору оренди.

УТОВ «ЄТК» місцевого магната Євгенія Бахмача 5 років незаконно не сплачувала орендну плату за користування орендованими тролейбусами жовтні 2013 року Кіровоградський окружний адміністративний суд своєю постановою визнав незаконним та скасував рішення міськради про безкоштовну оренду для «ЄТК». Фірма спробувала оскаржити цей вирок, однак безрезультатно.

Після цього, в кінці 2014 року фірма подала ще один позов до Господарського суду Кіровоградської області, в якому вимагало визнати дійсну додаткову угоду, підписану з управління міськради в 2010 році. Однак суд першої інстанції позов відхилив, апеляційний суд тепер те рішення повністю підтримав.

Засновники ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія» – Бахмач Євгеній Степанович, Бахмач Наталя Володимирівна, Тарасенко Зоя Анатоліївна та ТОВ «Гранекс». Керівник та підписант – Гросул Валерій Павлович.

Євгеній Бахмач відомий у Кіровограді підприємець, голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій», яке регулярно отримує підряди «Енергоатому» на сотні мільйонів гривень. Його фірма фігурувала в звіті Держфінінспекції про зловживання в системі «Енергоатому». За даними ревізорів, кілька угод з цими фірмами за часів Віктора Януковича призвели до збитків держкомпанії, або не були погоджені аудиторами.

Разом з Наталею Бахмач також є засновником ТОВ «Зерновик» та ПАТ «Кіровоградграніт». Через це товариство Бахмачі контролюють ТОВ «Гранекс».

Серед заснованих сім’єю Бахмачів підприємств є також ТОВ «Грантраст» та ПАТ «Автобусний парк 13527». Керівником останнього підприємства раніше був Василь Дзядух, який в 2010 році став став першим заступником міського голови Кіровограда і відповідав за питання транспорту. На посаді віце-мера Дзядух, за інформацією офіційного вісника Кіровоградської міської ради «Вечірньої газети», в 2010 активно лобіював позицію ТОВ «ЄТК» щодо звільнення підприємства від сплати орендної плати. Наразі Дзядух є депутатом міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар