Список кіровоградців, які зникли безвісти в зоні АТО (ФОТО)

Немає нічого страшнішого за війну. Вона забирає найкращих, найсильніших, найсміливіших. І ти абсолютно безсилий перед цим стихійним лихом людства. Матері, дружини, діти… Всі вони чекають, коли повернуться їхні захисники. Але інколи чекання розтягується на тижні, місяці.

Надія та віра, як відомо, можуть не тільки відновлювати, а й руйнувати. Українське законодавство виписане таким чином, що військові комісаріати не мають права розповсюджувати інформацію про зниклих військових. Можна довго сперечатись наскільки правильна чи хибна ця позиція, але факт фактом – інформація про це з’являється в соцмережах, на новинних сайтах. Часом – інформація не зовсім достовірна або застаріла (наприклад, є всеукраїнські портали пошуку зниклих військових, але інформація там не завжди вчасно оновлюється).

Перша електронна газета склала приблизний список кіровоградських військових, які зникли у зоні АТО, для того, щоб певним чином дещо систематизувати наявну в громадськості інформацію. Перевіряти список допомагали компетентні у військовій справі люди.

Зниклі кіровоградські військові

Карпа Тарас Степанович

Дата народження: 1989 р.

Частина: 3-й полк спецпризначення

Де зник і коли зник? 29 липня був відправлений на завдання в район Сніжного Донецької області. Поблизу с. Латишеве його загін потрапив у засідку. Врятуватися вдалося лише чотирьом бійцям. Про долю своїх бойових побратимів їм нічого невідомо.

Марченко Денис Миколайович

Дата народження: 7 грудня 1987 р.

Місце народження: Новоукраїнка Кіровоградської області

Частина: водій «Уралу» в 93-ій механізованої бригади

Особливі прикмети: наколка на грудях у вигляді морда тигра, під лівою лопаткою з бородавка розміром з вишню. Зріст 176-178 см, волосся світло-русяве, очі світлі.

Де зник і коли зник? Зник під Іловайськом 29 серпня 2014 року.

Рубан Дмитро Вікторович

Дата народження: 29 жовтня 1984 року

Особливі прикмети: зріст —  1.90 см, худорлявий, очі карі

Частина: 93 бригада, 1 батальйон, саперна рота.

Де і коли зник? Був призваний на військову службу 3 квітня 2014 року. З кіровоградського міського військомату відправлений у Дніпропетровськ. Звідтіля — в зону АТО (Донецька область). 21 серпня 2014 його група вирушила на підмогу бійцям в Іловайськ. Як відомо група потрапила в засаду. Були загиблі та поранені. Вийшов на зв’язок 28 серпня 2014 року. З того часу немає жодної звістки від нього.

Куценов Олександр Сергійович

Дата народження: 6 травня 1988 року

Частина: водій «Камаза» в 93-ій механізованій бригаді

Особливі прикмети: Зріст – 175 см. Очі – сірі, волосся – світло-русяве. Шрамів і наколок немає. На обличчі і на руках веснянки.

Де зник і коли зник? Зник під Іловайськом 29 серпня 2014 року.

Олександр Олександрович Яремчук

Дата народження:  1989

Частина: 3 полк спецпризначення

Де зник і коли зник? Зник біля села Петрівське 24 серпня 2014 року.

Іскандаров Віталій Нуралійович

Дата народження: 13 грудня 1978

Місце народження: Світловодський район

Частина: Старший солдат, старший сапер-гранатометник інженерно-технічної роти 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Де зник і коли зник? Зник безвісті після бою поблизу Чорнухине (Попаснянський район Луганська область) під час танкової атаки російських бойовиків на взводно-опорний пункт «Віталій» 3 лютого.

Останній раз виходив на зв’язок 5-6 лютого. Волонтери ГО «Громадська варта» стверджують, що військові були тяжко поранені, крім того, є кілька відеозаписів, які розміщені на сайтах сепаратистів, які це підтверджують.

Жук Олег Олегович

Дата народження: вересень 1993 р.

Частина: танкіст. Танковий підрозділ був прикріплений до 128-ї бригади

Де зник і коли зник? Був тяжко поранений у живіт вночі 17 лютого 2015 року під Дебальцево, коли війська відходили до Артемівська.

Як стало відомо Першій електронній газеті з власних джерел, на сьогоднішній день на Кіровоградщині 17 військових вважаються зниклими безвісти. На разі Першій електронній відомо лише про 7 кіровоградців. До офіційної інформації доступ обмежено.

Якщо у вас є додаткова інформація про цих та інших зниклих воїнів – телефонуйте за номером (067) 520-10-70 або пишіть на електронну пошту persha.kr@gmail.com. Разом ми зможемо значно більше.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар