У Кіровограді директор училища вимагає зі студентів гроші?

Аварійний гуртожиток, часто без світла і води. За такий сервіс студенти одного з училищ Кіровограда регулярно платять. Але окрім цього, вони виплачують ще й матеріальну допомогу – своїм педагогам.

Стіни-мазанки, почорнілі дроти, обвуглені плити, і нестерпний сморід каналізації. “Ну ось наш стіл, готуємо їсти, є дощечка, смітник, там плити”, – говорить Максим Глазунов, учень ВПУ №9. Крім того, світла та води тут не буває до шістнадцяти годин на добу! Відключають – за наказом директора училища, повідомляє “Подробности-ТВ”.

“Ні вмитися після тренування, нічого, в темній кімнаті сидиш, телефоном, на запальничці ліхтариком світиш, і їж”, – говорить Ілля Колодієв, учень ВПУ №9.

За ліжко у загальній кімнаті за таких умов – кожен платить 60 гривень щомісяця. Капремонту тут взагалі не було ніколи. Хоча на нього – регулярно збирають гроші з учнів. Навіть з пільговиків!

“Майстер запропонувала написати на матеріально допомогу 300грн. Він 250грн. у мене забравши, сказавши – на фонд училища треба” – говорить Олена Підгірна, учениця ВПУ №9.

Та й це ще не все. Випускників, які уклали договори на оренду кімнат і справно платили, – директор просто викинув на вулицю, а житло здав іншим людям.

“Нам дали дві неділі виселиться. І він нам сказав, що ми нічого не доведемо”, – говорить Ганна, випускниця ВПУ №9.

Комендант гуртожитку – все підтверджує. Вона переконала дітей – поскаржитися в прокуратуру і Міністерство освіти. За це, каже, її тепер хочуть звільнити.

“Кожного місяця в кого 30, в кого 50, в кого 60 знімають і говорять, що роблять нам ремонт, ремонту дійсно ніхто не робив”, – говорить Людмила Цигульська, комендант гуртожитку.

Директор училища виправдовується: мовляв, воду та електрику відключають з метою економії. А ось те, що забирають гроші в учнів – заперечує.

“Часи ви самі знаєте які, іде війна. Надається матеріальна допомога, а там вже на розсуд учнів, студентів”, – говорить Олександр Рацул, директор ВПУ №9.

Директора підтримали педагоги. І не чекаючи, поки поїде знімальна група, взялися виховувати учнів.

Остання надія в дітей – на чиновників і правоохоронців. Можливо, вони розберуться, куди йдуть гроші, які забирають у так званий фонд училища.

Олена Бринза, телеканал “Інтер”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар