На ярмарці свійської птиці у Кіровограді продавали кролів та овець (фоторепортаж)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Через вулицю Шевченка, в центр, а потім до іподрому. Там виставка голубів сьогодні», – хвилинка реклами від водія маршрутки №115, який відповів пасажирам куди їхатиме. Тиждень тому його кінцевою зупинкою була ярмарка голубів та свійських птахів, куди з’їхалась майже тисяча поціновувачів пернатої краси з усієї України.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, ярмарка не обмежилась тільки свійськими птахами. Часто торговими лотами були кролики, собаки. А зірками свята були, безумовно, гості з Черкащини – кучеряві коричневі овечки, які приїхали із сусідньої області, щоб затягнути свою солов’їну на увесь кіровоградський іподром.

«Ми знаємо, що навіть якщо на афіші написано «Ярмарка свійської птиці», на продаж будуть виставлені й інші домашні тваринки, – пояснює присутність кролів їх власник Василь із Кіровограда, – На таких виставках багато кроликів, тому скоро можна буде сміливо додавати їх до назви ярмарки». Кіровоградець виставив на торг породистих кролів: і гігантів, і каліфорнійських… Вухасті приваблювали увагу гостей, а за сумісництвом і покупців, своєю цікавою зовнішністю і не зовсім звичними розмірами.

На ярмарці зустрічались і гості, які приїхали до Кіровограда не заради бізнесу. Володимир із Черкаської області подолав понад півтори сотні кілометрів, щоб просто насолодитись атмосферою фестивалю домашнього господарства, і, звісно поповнити власну колекцію голубів парою-трійкою нових екземплярів. «Кожен голуб для голубовода як рідний. Ми знаємо його родовід до енного коліна, знаємо яка кров у його жилах і на що він здатен. Тому не просто віддавати комусь частинку своєї праці. От зараз ми з товаришем обмінялись птахами. І ми обоє уже наперед знаємо, як літатимуть ці птахи, яке дадуть потомство», – розповідає Володимир. Він щороку приїздив до Знам’янки на ярмарку Кіровоградщини, яка цього року була перенесена до обласного центру.

До речі, гості з різних областей відзначають якість породи голубів, яка була виведена саме у Кіровограді. Це різновид Миколаївських голубів – Кіровоградські високольотні торцові. Окрім красивого стилю польоту, вони славляться рідкісним кольором пір’я.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар