Основні завдання Олександрівської КВІ – не пов’язані з позбавленням волі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 21 листопада, Олександрівська кримінально-виконавча інспекція Кіровоградської області відзначає тринадцяту річницю з дня заснування.

Про це кореспонденту Першої електронної газети повідомила начальник інспекції Лілія Моргун.

Сьогодні основні завдання інспекції спрямовані на виконання кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, а саме: позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадські роботи, виправні роботи та здійснення контролю за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, а також звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років.

Окрім цього, кримінально-виконавча інспекція виконує постанови суду про притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт, які полягають у виконанні засудженими та правопорушниками у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно-корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

У своїй повсякденній діяльності кримінально-виконавча інспекція тісно взаємодіє з районним судом, прокуратурою району, РВ МВС України в Кіровоградській області, службою у справах дітей при Олександрівській РДА, районним центром соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, комунальним підприємством «Оберіг», районним центром зайнятості, а також органами місцевого самоврядування.

«На сьогоднішній день на обліку інспекції перебуває близько сотні осіб, засуджених до альтернативних видів покарань, які потребують особливого контролю та уваги. З метою більш якісного процесу перевиховання, соціалізації та ресоціалізації засуджених – набуття людиною вмінь та навичок та повернення особистості якостей, які необхідні для повноцінного життя в суспільстві, співробітники Олександрівського РП КВІ постійно проводять відповідні профілактичні заходи у відношенні цієї категорії осіб», – зазначає Лілія Моргун.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар