Новий пішохідний міст через Інгул. Де? Коли? Скільки це коштує? (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Скажемо відверто, новину про початок будівництва пішохідного мосту через Інгул в районі 4-ї школи кіровоградці сприйняли дещо двозначно. З одного боку новобудова звісно полегшить життя певним категоріям містян, з іншого, починати дороговартісне будівництво та ще й напередодні зими ризиковано. 

За коментарем, щодо доцільності та, звісно ж, вартості нового мосту редакція Першої електронної звернулась до міської ради і от, що нам вдалося дізнатися.

Як виявилось, до секретаря міської ради Івана Марковського та депутата Миколи Гамальчука надходили численні звернення мешканців вул. Пушкіна з проханням побудувати пішохідний місток через р. Інгул. Тож рішенням КМР № 3421 “Про внесення змін до рішення Кіровоградської міської ради від 29 січня 2014 року “Про міський бюджет на 2014 рік” було визначено бюджетне призначення в сумі 500 тис. грн. головному розпоряднику (управлінню капітального будівництва Кіровоградської міської ради) на будівництво об’єкта “Нове будівництво пішохідного містка через р. Інгул в районі вул. Каховської, м. Кіровоград”.

ПрАТ “Кіровоградагропроект”, в свою чергу, безкоштовно розробив проектно-кошторисну документацію на будівництво пішохідного містка. Наступним кроком до побудови мосту стало проведення експертизи проекту філією ДП “Укрдержбудекспертиза” в Кіровоградській області, котра надала позитивний висновок.

Станом на сьогодні кошторисна вартість будівництва містка складає 103 тис. грн. За результатами проведення державної експертизи вищевказаного проекту рішенням КМР № 3455 “Про внесення змін до рішення Кіровоградської міської ради від 29 січня 2014 року “Про міський бюджет на 2014 рік” визначено бюджетне призначення в сумі 485 тис. грн.. Врешті загальна сума коштів на будівництво містка склала 985,00 тис. грн.

30 жовтня 2014 рік укладений договір підряду з ТОВ “Будсервіс-Монтаж” на будівництво вищевказаного містка і вже в перших числах листопада робітники взялись до роботи.

Як зазначив начальник Управління капітального будівництва Віктор Ксеніч, фінансування робіт проводиться за рахунок спеціального фонду міського бюджету (бюджету розвитку). Враховуючи темпи будівництва, ймовірно, що до кінця 2014 року новий міст через Інгул таки з’явиться.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар