Бібліотека А.Гайдара – до Дня української писемності та мови (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Пісенний вернісаж «Піснею вишию долю» відбувся у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки імені Аркадія Гайдара з нагоди Дня української писемності та мови.

За недовгий час свого існування це свято вже стало традиційним у бібліотеці тому, що мова – духовний, творчий і пісенний скарб нації. Це не просто засіб спілкування, це глибоке джерело художньо-естетичних цінностей, емоційності, лірична перлина кожного народу.

На відвідувачів заходу очікували чарівні музично-поетичні хвилини, українські пісні, твори сучасних авторів, музичні композиції. З артистичною вдачею та потужним тембром прихильників української мови та мистецтва зачаровували учасники бібліотечної студії «АРТ-СВІТ»: Крістіна Кисельова, Валерія Гоян, Катерина Паученко, Олександр Теплих, Михайло Нідзельський, Анастасія Запасная, Олександр Воєвода, Софія Бородкіна. У їх виконанні прозвучали композиції: «Країна – Україна», попурі з добірки українських пісень, «Мамина сорочка», «Обійми мене», «Я не той», «Повертайся живим», «Човен», «Чорнобривці», «Матуся», а також подарували відвідувачам запальний український танок.

Пісенний вернісаж та книжкова виставка «Немає магії сильнішої, ніж магія пісні» посіяли у юних відвідувачів зерна любові до мелодійної рідної мови, переконали, що українська мова – мова серця, розуміння, вишуканості, добра та кохання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар