42 га землі – в сумнівній оренді, а воїнам АТО – земля з урвищами та кладовищами?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко 22 жовтня провів оперативну нараду з питання реалізації учасниками АТО права на отримання земельних ділянок. 

Як повідомляє кореспондент «Першої електронної газети», на шляху втілення обіцянок та відповідної державної соціальної програми загалом, виник ряд проблем, які потребують оперативного вирішення.

За словами Світлани Вольської, однієї з організаторів ГО «Спілка об’єднаних війною жінок», кіровоградська міськрада виділила земельні ділянки під забудову учасникам АТО та їхнім сім’ям на Масляниківці та Катранівці. Проте виділені території малопридатні для будівництва житла. Біля виділених ділянок знаходяться то урвище, то кладовище, то смітник. Багато сімей відмовляються брати ці землі й просять виділити їм ділянку на вже заселеній і комфортній Лелеківці.

На Лелеківці ж і справді знайшовся добрячий клапоть землі в 42 га, який чудово підійшов би для житлової забудови учасникам АТО. Але виникає одна проблема – документально землі вже віддані в оренду Дніпропетровській фірмі «Салют» на 49 років. Реально ж – землі не використовуються орендарями. Тож у судовому порядку міськрада може розірвати з фірмою договір. Мало того, на 2 листопада вже призначено судове засідання.

ГО «Спілка об’єднаних війною жінок» вимагає присутності на судовому засіданні юриста, який буде захищати інтереси учасників АТО. Представник міськради на засіданні в ОДА, Олексій Олійник, не висловив жодних заперечень стосовно допомоги в цій справі юристів «зі сторони».

Якщо державним управлінцям вдасться відвоювати в дніпропетровської фірми-орендаря цю землю, то місто отримає 400 чудових земельних ділянок під житлову забудову для учасників АТО та їхніх сімей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар