Спецслужби до особливого періоду готові (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

16 жовтня спеціальні служби цивільного захисту Кіровоградської області провели тренування з протидії загрозам мирного часу та особливого періоду. Командно-штабне тренування, метою якого було відпрацювання дій органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо організації управління заходами цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій пройшло в Кіровограді.

Навчання складалися з двох частин – пленарної та практичної. Пленарну частину присвятили розгляду питань організації роботи різних ланок територіальної підсистеми цивільного захисту в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, запобігання загибелі й травмуванню людей у зимовий період, а також готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.

Представники структурних підрозділів обласного управління з надзвичайних ситуацій продемонстрували організацію роботи пересувного пункту управління, призначеного оптимізувати та зробити більш ефективним процес управління силами і засобами, які залучаються до ліквідації надзвичайної ситуації, забезпечити стійкість, надійність і безперервність роботи в цілодобовому режимі, пункту життєзабезпечення аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС та мобільних пунктів обігріву, які ось уже кілька років поспіль у морозні зими рятують життя тисячам людей у районах та в обласному центрі.

Також відбулася демонстрації техніки спеціалізованих служб цивільного захисту області та практичне відпрацювання дій органів управління і сил під час ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з терористичним актом. Зокрема відпрацьовувалась організація та проведення рятування постраждалих у результаті вибуху на міському залізничному вокзалі, гасіння пожежі та розбір будівельних конструкцій, надання невідкладної медичної допомоги постраждалим, відключення об’єкту від систем газо- та електропостачання.

На різних етапах проведення рятувальних робіт та надання допомоги постраждалим до навчань також залучали представників громадських організацій та волонтерів.

Також у рамках тренувань відбулось відпрацювання порядку дій органу управління охорони здоров’я, бригад 1 та 2 черги, медичного персоналу закладу охорони здоров’я з сортування на приймальному відділенні, надання невідкладної допомоги, спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок терористичного акту.

У навчаннях взяли участь більше 100 чоловік посадовців різних рівнів: голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, керівників спеціалізованих служб цивільного захисту, установ, організацій, фахівці з питань НС райдержадміністрацій, міськвиконкомів, начальники районних підрозділів обласного управління ДСНС, головних лікарів центральних лікарень та начальників міських управлінь охорони здоров’я.

У навчаннях взяли участь голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, начальники управлінь ДСНС, СБУ та МВС – Віктор Федорчак, Сергій Шульга та Анатолій Вітюк.

За висновком голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, усі служби спрацювали оперативно та злагоджено, головної мети навчань – організація та удосконалення взаємодії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми в умовах надзвичайної ситуації – успішно досягнуто.

Також керівник області дав високу оцінку підготовці працівників пожежно-рятувальної служби області.

Начальник управління ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, відповідаючи на запитання щодо готовності Кіровоградського гарнізону до виконання завдань за призначенням в осінньо-зимовий період, зауважив, що станом на сьогоднішній день усі заплановані заходи щодо підготовки до зими виконані у повному обсязі, з особовим складом проведені відповідні заняття, перевірено техніку, створено резерв паливно-мастильних матеріалів, уточнено та відпрацьовано плани реагування та плани взаємодії з відповідними службами, повідомляє Першій електронній прес-служба управління ДСНС в області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар