Новоукраїнщиною – «З Україною в серці» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Слова про те, що патріотизм, подібно до любові, керує людською свідомістю, спонукаючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини є сьогодні такою собі аксіомою часу. Поряд із волонтерами, яких поправу можна називати патріотами України, в українському суспільстві піднімається і інший волонтерських рух – Рух майбутнього.

Це наші діти, молодь, більшість з яких не просто усвідомила свою приналежність до України, а докладає чи чимало зусиль для того, щоб розпалити дух патріотизму і в серцях інших. Вони передають землякам в зону АТО свої малюнки, виготовлені власноруч обереги, збирають для них продукти харчування, влаштовують акції та ярмарки з подальшою передачею зібраних коштів для вирішення армійських проблем.

Новоукраїнським районним парламентом дітей (координатор Л. Білокоз) ініційовано районну акцію по збору коштів на потреби військовослужбовців земляків «З Україною в серці».

Юними волонтерами було проведено відповідну роботу в навчальних закладах району і зібрано кошти на які, зокрема, придбали каски для Олега Петруніва з с. Воронівка та Сергія Райляна з Новоєгорівки, які несуть службу на Сході. На залишок коштів було закуплено термобілизну для воїнів- земляків.

Звітуючи про зібрані фінанси, сума яких досягла 8 тисяч гривень, юні волонтери-добровольці відзначають активність своїх однолітків в питанні підтримки українських вояків.

Кошти, зібрані шкільними колективами, вже стали в нагоді при придбанні необхідної військової амуніції.

Наразі акція триває. З Україною в серці, з патріотизмом в душі ми здатні захистити свою Батьківщину, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар