Шість джипів вирушили до АТО з Бобринеччини (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Передачу 6 автівок здійснювали в четвер з рук в руки спецпризначенцям частини А-0680 в Бобринці, в урочистій обстановці на площі біля приміщення райдержадміністрації. Привітати армійців та подякувати їм за захист України прийшло чимало бобринчан, представники влади району й міста, кілька десятків благодійників. Спецпризначенці отримали також по 400 доларів до кожного з них для придбання необхідних речей, зокрема теплого одягу.

Ініціатором акції по збору коштів для купівлі позашляховиків для армійців виступив депутат районної ради Володимир Рижков. Разом з ним – Олексій Цокалов, Володимир Івашина і ще кілька десятків бобринецьких землекористувачів, підприємців, за кошти яких було закуплено потужні автомобілі.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих на цій неоголошеній війні. Гуртом заспівали Гімн.

Зі словами вдячності бобринчанам виступив заступник командира групи Ріфат Курбідінов.

Почули прості й сердечні слова й від очільників району, військового комісара. Церемонію освячення автомобілів провів отець Іов, настоятель Василівського Свято-Покровського храму. Кожен солдат з рук служителя Київського патріархату отримав і хрестик, щоб невидима сила берегла їх за святу справу захисту України та її народу.

Олексій Цокалов вже в розмові з журналістами пообіцяв: контролюватимуть, аби всі автівки потрапили не до рук військового керівництва, а саме для потреб рядових спецпризначенців.

Проводжали на схід хлопців зі сльозами на очах, теплими словами вдячності та довгими оплесками.

Бобринчани вже кілька місяців є учасниками почесного руху – дати землякам і не землякам можливість виконувати військовий обов’язок на фронті, куди їх призвала держава. Хтось пише листа й малює мир, хтось несе продукти й одяг, хтось ремонтує автівки…

Зінаїда Пирля для Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар