50 років тому на площі Кірова взимку грали у волейбол

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Понад півстоліття тому важливу роль у дозвіллі і спортивному житті кіровоградців відігравала площа Кірова (тепер – Героїв Майдану). Там часто відбувалися різного роду спортивні баталії, навіть зимовий мороз не заважав кіровоградцям позмагатись у силі та спритності.

Останньої зимової неділі 1951 року «під пальцем» бронзового Кірова на очищеній від снігу площі зібралося чимало кіровоградців, щоб подивитися на змагання за волейбольну першість між командами з Кіровограда та Одеси.

Ще через місяць на площі вітали переможців традиційної легкоатлетичної естафети, присвяченої відкриттю весняно-літнього спортивного сезону. Перехідний приз і грамоту міського комітету в справах фізкультури і спорту тоді вручили команді педагогічного училища фізичного виховання (пізніше, 1956 року, на базі цього училища відкриється факультет фізичного виховання Кіровоградського педінституту). Під час змагань майбутні педагоги подолали відстань у 5600 метрів за 14 хвилин, на 11 секунд випередивши бігунів із технікуму сільськогосподарського машинобудування.

Ще один волейбольний матч на площі Кірова відбувся першого квітня. За першість поборолись команди добровільних спортивних товариств “Іскра” і “Трактор”. Із рахунком 3:0 перемогу здобули волейболісти “Іскри”.

Сергій Шевченко, краєзнавець, для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар