Сепаратистську газету, що розповсюджували в Кіровограді, вилучили в Києві співробітники СБУ

У Києві у приміщенні однієї з приватних типографій співробітники СБУ вилучили тираж друкованої продукції сепаратистського та екстремістського змісту.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Понад дві тисячі екземплярів щойно надрукованої газети “Рабочий класс” правоохоронці зняли прямо з конвеєру. Вилучене агітаційне видання містить відкриті заклики до війни, зміни територіальної цілісності та насильницького захоплення влади в Україні.
СБУ встановила замовника цієї антиукраїнської продукції. Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вчора прокуратурою Кіровоградської області спільно з УСБУ в області відредаговано на поширену у ЗМІ інформацію щодо розповсюдження невідомою особою на території м. Кіровограда друкованого видання антидержавної спрямованості під назвою «Робочий класс».

Встановлено, що вказану газету за власної ініціативи розповсюджував мешканець м. Кіровограда 1953-го року народження. Примірники чоловік замовляв безпосередньо у видавця невеликими партіями, у приблизній кількості 50 штук. Оплату здійснював власним коштом.

Газета зареєстрована та видається в м. Києві. Головний редактор та автори видання – мешканці столиці.

Також керівник кіровоградської дирекції “Укрпошти” Людмила Салоїд на своїй сторінці у Facebook розповіла про те, як ця газета поширювалась передплатою по Кіровоградській області:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар