Шахраї намагаються заробити на пораненому кіровоградському бійцеві

 Василь Петринко, старший сержант третього полку спеціального призначення після тяжкого поранення і лікування на території Росії, повернувся до України. Про це кореспондентові «Першої електронної» повідомили друзі військового.  Водночас, у мережі вже зявилися спритники, які намагаються нажитися на людському горі.

 Нагадаємо, у боях із терористами поблизу російського кордону Василь Петринко отримав тяжке поранення в голову і через відсутність можливості вийти із зони бойових дій на територію, контрольовану нашими військами, у несвідомому стані був транспортований до м.Гуково Ростовської області (РФ).

Вчора по обіді з’явилася інформація, що Василя переправили в Україну і знаходиться він у Києві у військовому шпиталі. Боєць переліт переніс нормально, але стан його досі важкий – він перебуває у комі. Мамі Василя, яка практично увесь час знаходиться поруч із сином, допомагають місцеві волонтери.

Разом з тим, як повідомили Першій електронній друзі бійця, в соціальних мережах діють шахраї, які, прикриваючись  фальшивим профілем пораненого бійця, видурюють з людей кошти. Зокрема, за інформацією близьких, в соціальній мережі «Facebook» користувач під ім’ям Василь Петринко від імені родини бійця поширює прохання про допомогу, матеріали нашого та інших видань, однак вказує інший номер карткового рахунку, який жодного стосунку до родини військовослужбовця не  має.

– У Васі ніколи не було сторінки в  «Facebook», – говорить його близький друг Вадим. – У нього є профіль у «Вконтакте» і тільки там. Зараз діє тільки одна група саме в соцмережі «Вконтакте» – там можна знайти необхідну інформацію – номери телефонів, дані про стан хлопця, тощо. Ми дуже вдячні усім, хто надсилає пожертви і просимо їх бути обережними і не піддвавтися на дії шахраїв.

Єдиною офіційною групою допомоги Василеві Петринку є група в соцмережі «Вконтакте»: http://vk.com/club74440183

Матеріальну допомогу можна перерахувати на картку «Приватбанку» мами Василя: 5168757272078181 Пасічник (Петринко) Ірина Анатоліївна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар