34-й батальйон територіальної оборони Кіровограда – в зоні АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні військовослужбовцям 34-го батальйону територіальної оборони Кіровограда вручили 423 комплекти форми, 90 бронежилетів та 40 радіостанцій – всього на суму понад 600 тис. грн.

Як передає кореспондент Першої електронної, вручення відбулося в зоні АТО, куди нещодавно з аеродрому «Канатово» передислокувався батальйон.

Передати подарунки батальйону приїхав голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. Він відзначив, що 34-й батальйон – перший в Україні, який був сформований на основі членів Руху опору (70% особового складу) і відправлений в зону АТО.

Як повідомив Чорноіваненко, наступного тижня військовим буде передано ще й сучасні каски і тепловізори.

Все обмундирування і обладнання було придбано за кошти Руху опору, членів фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Україні та депутатів місцевих рад.

Перед тим, як вручити бронежилети військовим, їх перевірили на міцність в присутності командира батальйону Дмитра Красильнікова: відстріляли снайперською гвинтівкою кулею калібру 7.62 з відстані 25 метрів та кулеметом Клашникова з кулею калібру 7,62. Перевірка пройшла успішно.

Нагадаємо, половина особового складу батальйону – кіровоградці. З ними пліч-о-пліч служать вихідці з різних куточків України (кияни, львів’яни, сумчани, луганчани, донеччани).

Цей малюнок замкомбата Марат Сулейманов возить з собою. Намалювала його дівчинка іще в часи Майдану.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар