Депутати облради виділили понад 4 млн. грн. на підтримку військових (ВІДЕО, ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні під час сесії обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету, виділивши на потреби кіровоградських військовослужбовців 4 117 000 грн. (3 млн. – згідно програми, яку запропонував голова облради Олександр Чорноіваненко, та 1 117 000 грн. – на пропозицію депутата Миколи Корецького).

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, за виділення коштів військовим виступила депутат Ірина Малик, назвавши запропоновані зміни до бюджету найбільш знаковою програмою за всю депутатську каденцію, адже фінансування призначене для хлопців, які виконують найсвятіший обов’язок – захищають Батьківщину.

Також вона наголосила на необхідності створення обласної програми з інформування населення як виживати в надзвичайних ситуаціях. У цьому контексті Ірина Малик повідомила депутатам про те, що нині працює над створенням інформаційної брошури та зйомки телероликів для дітей та молоді про те, як поводитися в екстремальних умовах (ідея та фінансова підтримка – народного депутата Станіслава Березкіна). Ірина Малик попросила в колег освітян підтримки в поширенні брошур та роликів в навчальних закладах Кіровоградщини.

Про необхідність посилення оборони та виділення коштів для військовослужбовців повідомив й начальник УМВС Кіровоградської області, який днями повернувся з Ізюма (Харківська область), де нині розміщено штаб АТО. За його словами, членам батальйонів територіальної оборони не надходить «армійське забезпечення», тому їм не вистачає якісних касок, бронежилетів та іншого обмундирування, яке потребує чималого фінансування.

Фото Олени Карпенко, Євгена Манженка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар