Російсько-окупаційні війська обстріляли українські позиції із заборонених танків та мінометів

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк / © mediarnbo.org

На лінії зіткнення зафіксовано подальше загострення ситуації з-за збільшення кількості обстрілів оборонних позицій військовослужбовців Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ. Ворог знову застосував по Українських захисниках заборонені Мінськими угодами зразки озброєння – танки та міномети калібру 120 мм.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ІАЦ РНБО.

Проте наголошуємо, що попри збільшення кількості ворожих обстрілів, ситуація в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії перебуває під контролем наших захисників.

Протягом минулої доби ворог неодноразово вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Авдіївки, шахти Бутівка, Талаківки, Верхньоторецького, Кам’янки, Мар’їнки, Широкиного, Богданівки, Гнутового, Новотроїцького, Павлополя, Красногорівки, Водяного. При цьому, в районі Гнутового та шахти Бутівка противник вів обстріли з озброєння БМП. Окрім цього, по наших захисниках Кам’янки, Широкиного, шахти Бутівка, Красногорівки, Мар’їнки зафіксовано вогонь ворожих снайперів.

Загалом минулої доби на лінії зіткнення з боку російсько-окупаційних військ відбулося 44 обстріли, з них 36 визначені як прицільні.

При цьому окупанти здійснили 3 постріли з танку по оборонних укріпленнях Збройних Сил України та випустили понад 30 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На превеликий жаль, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на Донецькому напрямку загинув один наш захисник України, 1995 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким нашого захисника, який мужньо обороняв Україну від російської збройної агресії.

Ще один наш військовослужбовець внаслідок ворожих обстрілів отримав бойове травмування. Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільне.

Луганський напрямок

Зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли наших позицій. Вдень спостерігалося відносне затишшя, але з близько 20:40, протягом понад дві години, противник вів вогонь по оборонцям Новгородського. З 22:30 до опівночі окупанти вели обстріл з великокаліберних кулеметів по наших захисниках в районі Троїцького.

Донецький напрямок

Ворог збільшив кількість обстрілів наших оборонних позицій. Тут зафіксовано 42 обстріли, з яких 34 визначені як прицільні.

Зокрема, одразу з опівночі 25 березня окупанти застосували міномети калібру 120 та 82 мм по наших захисниках в районі Опитного та Пісків, зранку розрив мінометних снарядів калібру 82 мм зафіксовано поблизу Талаківки. Окрім цього, вночі в районі Пісків зафіксовано 3 ворожі постріли з танку.

Вдень, після 16:40 поблизу Лебединського, та близько 18:00 в районі Широкиного також зафіксовано ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 мм.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З початку березня ц.р. на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей активізувалась діяльність ФСБ РФ. Спостерігається збільшення кількості оперативних груп спецслужб окупантів та підвищення рівня їх технічного оснащення. Зокрема, для посилення контролю за місцевим населенням представники ФСБ РФ залучають додаткові ресурси новітньої спеціальної техніки, розширюють масштаби проведення спеціальних заходів, у т.ч. щодо прослуховування переговорів у стільникових мережах. Найбільш активну діяльність окупанти розгорнули поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар