Хто ж каже правду про кіровоградський батальйон №17?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова облдержадміністрації Олександр Петік спростував інформацію про те, що кіровоградський батальйон оборони № 17, який вже відбув на службу в різні області України, потребує допомоги.

Про це він сьогодні заявив під час наради в ОДА, повідомив кореспондент Першої електронної.

Також Петік попередив, що минулого тижня на обласному телебаченні з’явилася рухома стрічка новин з інформацією про те, що кіровоградському батальйону №17 терміново потрібна фінансова допомога, яку можна перерахувати на рахунок в Приватбанку. За словами голови ОДА, ця інформація є хибною, поширили її невідомі особи, а ні керівництво батальйоні, ні обласна влада ніякого стосунку до цього не мають.

У той же час минулого тижня на адресу Першої електронної надійшов лист наступного змісту:

«Терміново потрібна допомога!

Кіровоградський батальйон територіальної оборони №17 був створений наказом Міністерства оборони України і сформований в основному з колишніх військових спецназу. При його створенні йшлося про роботу по виявленню і знешкодженню диверсійних груп конкретно в Кіровоградській області. Навчання і підготовка йшла два тижні, матеріальне забезпечення батальйону формувалося як то кажуть, «з нуля». У цю військову частину записалися самодостатні кіровоградці, патріоти-професіонали.

А два дні тому батальйон відправили на Схід… Звичайно, там найпотрібніша їхня допомога, але… На військові дії, під кулі, кіровоградців відправили без бронежилетів, іншого необхідного обмундирування.

Тому ми, рідні та друзі цих хлопців, самі вирішили їм допомогти. Нам потрібно швидко зібрати кошти на бронежилети, каски, рації. І ми дуже надіємося на допомогу всієї кіровоградської громади, адже … адже ми вже бачили прощання з загиблими військовими в Житомирі та Дніпропетровську…

За допомогою ми звернулись до групи кіровоградців, які вже не перший день допомагають нашим військовим. Просимо розмістити цей рахунок, на який усі бажаючі можуть покласти кошти і допомогти врятувати життя кіровоградцям, які сьогодні захищають нашу країну…

Рахунок у Приватбанку: 5577 2127 1238 5239, тел.. : 0509674450».

То що ж насправді відбувається з батальйоном і хто насправді поширює дезінформацію?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар