Студентам із Тернопільщини показали найпотужніше кіровоградське підприємство «Креатив» (фото)

Студенти та викладачі Кіровограда та Бережан Тернопільської області вчора побували на підприємстві Групи Креатив. Молодих людей зустрічав народний депутат України Станіслав Березкін.

Про це повідомив кореспондент Першої електронної.

Народний депутат розповів гостям про те, як сам створював бізнес. У 1991 році на місці, де зараз збудовані потужні виробництва, тоді був пустир. Заводи були збудовані з нуля. А сьогодні Група Креатив – це лідер у виробництві соняшникової олії на теренах України.

Студенти та викладачі активно ставили запитання народному депутату. Їх, зокрема, цікавило, як вплинуло підписання угоди з ЄС на ринок збуту продукції «Креативу». Станіслав Березкін зазначив, що позитивно і додав: підприємство вже давно поставляє продукцію до Німеччини та Польщі.

Окрім того, гості розпитували про соціальні проекти підприємства. Станіслав Березкін розповів про кілька проектів і, зокрема, про його важливу ініціативу щодо організації захисту міста Кіровограда від зовнішніх та внутрішніх загроз. Студенти з розумінням поставилися до такої ініціативи, тим паче, що серед гостей була дівчина із Слов’янська. Вона кілька тижнів тому повернулася до Кіровограда (тут навчається у вузі), а її батьки залишаються у місті, де фактично проходять бойові дії.

Після зустрічі з народним депутатом для гостей провели екскурсію підприємством. Директор ПРАТ «Креатив» Олександр Бойко показав повний цикл виробництва соняшникової олії: від надходження насіння на завод до фасування продукції.

За словами Олександра Бойка, в рік в Україні вирощується 17 млн.тонн насіння соняшника. Група Креатив успішно завершила 2013 рік, символічним рубежем для компанії стала переробка понад 1 млн тонн соняшнику і повне завантаження потужностей. Це дозволило підприємству закріпитися у трійці лідерів як із переробки насіння, так і з експорту нерафінованої олії.

30% соняшникової олії «Креативу» йде на внутрішній ринок (цього достатньо для задоволення потреб ринку) , 70% – за кордон. «Україну часто звинувачують у тому, що вона не здатна виробляти власну якісну продукцію, проте це не так. Виробництво соняшникової олії яскраве тому підтвердження» – сказав Олександр Бойко.

Директор підприємства розвіяв міф про виключну користь оливкової олії. За показника вітамінів соняшникова олія – це найкращий продукт для здорового харчування.

На завершення екскурсії гостям вручили подарунки з продукцією підприємства.

Делегація з Бережан приїхала до Кіровограда в рамках програми міст побратимів Кіровоград-Бережани. Перебування делегації організаційно та фінансово підтримав благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар