На Кіровоградщині вшанували пам’ять земляка, що отримав Нобелівську премію

Новітні сучасні форми наукової роботи продовжують використовувати студенти та викладачі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка – пише “Голос України”.

15-16 жовтня тут відбулася ІІ Міжнародна конференція “Сучасні тенденції навчання фізики у загальноосвітній та вищій школі”, присвячена 120-річчю від дня народження видатного фізика-теоретика, лауреата Нобелівської премії І.Є. Тамма (1895-1971), організована членами лабораторії дидактики фізики Інституту педагогіки НАПН України (керівник – доктор педагогічних наук, професор Микола Садовий). У Кіровограді майбутній видатний вчений, академік, доктор фізико-математичних наук Ігор Тамм провів свої дитячі та юнацькі роки.

Учасники конференції мали змогу обговорити матеріали за напрямками, що стосуються історико-генезисного розвитку фізики як науки, актуальних проблем природничо-наукової та математичної освіти, інноваційних підходів до формування фізичного експерименту, розвитку змісту фізичної освіти в умовах сучасної парадигми, методологічних та методичних аспектів формування професійної компетентності в процесі навчання фізики.

У Skype-режимі участь в конференції взяли відомі зарубіжні вчені — професор, президент Американської асоціації вчителів фізики (2011), професор кафедри фізики Ореґонського університету Девід Соколофф (США), доцент кафедри фізики і астрономії факультету природничих наук, машинобудування і технології Свінбернського технологічного університету,  регіональний керівник проекту ЮНЕСКО в Центральній та Східній Європі Алекс Маццоліні (Австралія) та кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник кафедри фізики полімерів і кристалів і лабораторії фізичної хімії полімерів фізичного факультету Московського державного університету Михайло Тамм (РФ).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар