Як кропивницькі депутати інформують виборців про свою роботу?

Керівник Всеукраїнської ініціативи "Рух Державотворців". Раніше працював на посадах речника Всеукраїнської організації "Дебатна Академія", члена Національного комітета кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА», віце-президента Українського незалежного фонду інноваційного розвитку. У 2009 році був одним із засновників та спікерів Громадської кампанії «Новий Громадянин», і досі є активним учасником однойменного Партнерства. У 2011 році долучився до заснування Руху "ЧЕСНО". З 2012 року очолюю Асоціацію Політичних Наук. Політичний аналітик, блогер, публіцист.
Контакт: Вебсайт

Окрім роботи депутатських приймалень, про які ми розповідали у попередніх матеріалах, депутати зазвичай висвітлюють свою роботу на своїх офіційних сторінках у соціальних мережах, на партійних сайтах, на сайті міської ради, на шпальтах та екранах місцевих медіа, а також під час особистих зустрічей. Ми вирішили розібратись, як працюють у цьому напрямку кропивницькі депутати і які інструменти найчастіше використовують.

Сторінки та профілі у соціальній мережі Facebook мають 36 депутатів Кропивницької міськради. Не вдалося знайти сторінок лише шести депутатів: Олександра Артюха («Європейська Солідарність»), Сергія Щербини (ВО «Батьківщина»), Олександра Корнюші (“ОПЗЖ”), Ольги Мороз, Віталія Вязовцева та Дмитра Бірця («Пропозиція»).

11 депутатів активно висвітлюють інформацію про свою депутатську діяльність на власних сторінках. Йдеться про Наталю Кліменкову, Олександра та Катерину Шамардіних (“Рідне місто”), Ігроя Майданюка, Рафаеля Санасаряна та Олександру Ткаченко (“Перспектива міста”), Михайла Бєжана та Ольгу Ковальову-Алокілі (“Слуга народу”), Василя Рубана та Валентину Яремчук (“Європейська Солідарність”) і Олександра Цертія (ВО «Батьківщина»).

Ще дев’ятеро депутатів міської ради час від часу публікують матеріали з політичним чи партійним піаром, який прямо не відноситься до їхньої депутатської роботи. Це депутати Роман Колісніченко, Ірина Романескул та Дмитро Терзов (ВО «Батьківщина»), Катерина Колтунова та Олег Колюка (“Пропозиція”), Максим Линченко та Анна Ніжнікова (“ОПЗЖ”), Вадим Дрига (“Наш край”) та Анна Зарічна (“Слуга народу”).

Решта 16 депутатів, а саме Людмила Згривець, Сергій Калапа, Сергій Коса, Олександр Котляр, Анатолій Ларін, Дмитро Овчінніков, Надія Павленко, Людмила Романів, Ігор Саєнко, Артем Стрижаков, Андрій Табалов, Тігран Хачатрян, Наталя Чередніченко, Олександр Чибітько, Валерій Шутка, Костянтин Яриніч або публікують інформацію, що не стосується їх депутатства, або взагалі не ведуть своїх сторінок.

На жаль, на офіційному сайті міської ради не оприлюднено жодного посилання на офіційні Facebook-сторінки депутатів. Офіційний сайт Кропивницької міської ради публікує переважно новини щодо роботи міського голови, його заступників, посадовців виконкому або представників від його партії.

Партійні сайти також рідко використовуються міськими депутатами. Лише сайт партії «Рідне місто» системно публікує новини, які стосуються депутатів Кропивницької міської ради – членів відповідної фракції Олександра та Катерини Шамардіних, Наталії Кліменкової та Дмитра Овчиннікова.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння підвищенню рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 15 міських рад обласних центрів України та міста Києва, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США) та Міжнародного фонду «Відродження».   За реалізацію заходів проєкту в 16-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар