Рядова працівниця кіровоградської юстиції задекларувала майна більш ніж на 6 млн грн

Центральна частина Кіровограда завжди була місцем скупчення наддорогої, а головне – проблемної для придбання землі. Офісні чи торгово-розважальні комплекси, житлові будинки та потужності приватних підприємств – щоб розташувати усе це добро поближче до центру міста, представники бізнесу часто готові викласти сотні тисяч, а то й мільйони гривень. Так у мережі можна знайти приватні оголошення про продаж земельних ділянок та нежитлових приміщень у районах, що максимально наближені до центру Кіровограда. І якщо землю в цій частині міста можна придбати за ціною близько 1,5 тис. грн за квадратний метр, то нерухомість оцінюється значно вище – близько 10 тис. грн за квадрат.

Саме у центральній частині Кіровограда на набережній Інгулу, у 5 хвилинах від центральної площі, за адресою вул. Пролетарська, 4, розташоване двоповерхове нежитлове приміщення, яке, як і земля під ним, несподівано з’явилося у декларації Тетяни Антоліївни Стеннік  – провідного спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Кіровоградській області. Станом на початок березня, згідно офіційної відповіді юстиції, місячна зарплатня на даній посаді складала 1723 грн.

Як і усі працівники юстиції, Тетяна Стеннік щорічно проходить службову перевірку та подає офіційно заповнену декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, з якою можна ознайомитись на офіційному сайті Головного управління юстиції у Кіровоградській області. Дослідивши декларації дізнаємося, що за 2014 рік чиновниця заробила 36,74 тис. грн сукупного доходу, з яких 34,23 тис. грн складала зарплатня, а ще 2,5 тис. грн – матеріальна допомога. Члени сім’ї, а це чоловік – Ткаченко Олександр Олександрович та син Ткаченко Ілля Олександрович – у позаминулому році принесли до бюджету сім’ї 14,52 тис. грн заробітної плати. Окрім зарплати, за той рік Тетяна Стеннік задекларувала лише власну квартиру на 50 м2 та квартиру чоловіка на 48 м2.

Минулий же, 2015 рік, згідно офіційно поданої декларації, видався у працівниці юстиції більш вдалим. Заробити за Тетяні Стеннік вдалося 47,35 тис. грн, з яких 37,15 тис. грн – зарплата, 6,38 тис. грн – дивіденди і проценти, а 3,77 тис. грн – виграші, подарунки та призи. У розділі доходів членів сім’ї пані Стеннік вказала абсолютні нулі. Однак, як то кажуть, не зарплатою єдиною. Окрім двох квартир, що були задекларовані у власності родини у 2014 році, з’явились в декларації і нові об’єкти, а саме 0,1 га землі, та 474,4 м2 «іншого нерухомого майна».

За даними інформаційної довідки з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, 10 вересня 2015 року Тетяна Стеннік й справді стала власницею двох земельних ділянок загальною площею 0,1 га.  Орієнтовна вартість даної землі, враховуючи наявні оголошення про продаж ділянок у цій частині міста, складає близько 1,5 млн грн, що рівнозначно заробітній платі провідного спеціаліста Відділу державної реєстрації актів цивільного стану за 72 з гаком років.

Показав Держреєстр і нерухоме майно, яке з’явилося у декларації чиновниці – нежитловий будинок площею 474,4 квадратних метри, та орієнтовною вартістю, станом на сьогодні -близько 4,74 млн грн. І хоча інформація про право власності на дане майно була занесена до електронного реєстру лише у травні 2015 року, свідоцтво про право власності, на підставі якого й було здійснено даний запис, датується ще 28 серпнем 2008 року. А це значить, що от уже 8 років Тетяна Стеннік є власницею приміщення і, відповідно, внесла завідомо неправдиві дані до власної декларації за 2014 рік, «забувши» про наявний двоповерховий будинок.

Цікаво ще й те, на наступний день після отримання у власність даного будинку, 29 серпня 2008 року, Тетяна Стеннік своїм новим майном поручилась за не свій договір іпотеки на 300 тис. доларів, що згідно тогочасного курсу складало 1,45 млн грн.

Серед виявлених родичів Тетяни Стеннік до бізнесу має пряме відношення мати – Світлана Олександрівна, засновниця ТОВ «Астра-Косметик», зарестрованого у Києві та брат – Ігор Анатолійович, який згідно реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців числиться у цій же фірмі керівником, а також є одним з засновників ОСББ «Архангельський» та, відповідно, власником однієї з квартир у новенькій багатоповерхівці на вул. Архангельській, 26. Крім того, Світлана Стеннік з 2005 року також є офіційно зареєстрованою фізичною особою-підприємцем.

Центр медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар