Колектив Новомиргородського психоневрологічного інтернату вимагає призначення директора за конкурсом

Колектив Новомиргородського психоневрологічного інтернату вимагає в голови обласної ради призначати директора закладу за конкурсом, а не одноосібно, як це планують зробити під час сесії 6 жовтня.

Відповідне звернення сьогодні, 4 жовтня, представники колективу закладу зареєстрували в обласній раді, повідомляє Перша електронна газета.

На думку колективу, винесене на розгляд пленарного засідання обласної ради від 6 жовтня 2023 року питання «Про призначення керівників закладів спільної власності територіальних громад, сіл і селищ і міст Кіровоградської області у сфері соціального захисту населення», в якому вказано кандидата на посаду керівника вказаного інтернату Інну Лилу замість чинного директора Євгена Гончаренка, суперечить вимогам законодавства та інтересам трудового колективу».

photo-5253563439547275273-y

«Із листопада 2022 року психоневрологічні інтернати Кіровоградської області є надавачами соціальних послуг, а тому їх керівники повинні призначатися на конкурсній основі у відповідності з вимогами абз.6 ч.2 ст.13 Закону України «Про соціальні послуги».

Конкурс повинен проводитися відповідно до положення про конкурсну комісію, умови та порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного чи комунального закладу, затвердженого постановою КМУ від 3 березня 2020 року №200, з дотриманням принципів: забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, законності, недискримінації, прозорості, доброчесності, обєктивності.

У даному випадку всі ці принципи порушено», – каже голова профспілки закладу Олександр Сергатий.

photo-5253563439547275283-y

До листа ініціативна група доклала витяги з офіційних сайтів Черкаської, Хмельницької, Волинської, Львівської обласних рад, в яких ідеться про такі конкурси на призначення.

photo-5253563439547275291-y

Представники колективу занепокоєні тим, що кандидатка на посаду директора може споівадувати проросійські погляди (як аргумент щодо цього наводять її фото з забороненою радянською символікою, розміщене у соцмережах), а ще не має відповідного досвіду роботи та знань у соціальній сфері.

photo-5253563439547275303-y

«У нашому колективі є свої гідні працівники з досвідом роботи, які можуть очолювати інтернат і забезпечити належне керівництво», – йдеться у листі за підписом голови профіспілкового комітету закладу Олександра Сергатого.

До слова, кілька місяців тому колектив уже звертався до обласної ради з листом підтримки чинного директора, проте відповіді на свої запитання не отримали.

photo-5253563439547275310-y

Згідно з проектом рішення, яке опубліковане на сайті обласнї ради, на найближчому сесійному засіданні замість чинногодиректора Євгена Гончаренка мають призначити Інну Лилу. Учора, 3 жовтня, на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики погодили призначення керівників 8 комунальних інтернатів. За повідомленням пресслужби обласної ради, серед інших і Новомиргородський психоневрологічний інтернат.

Нагадаємо, нещодавно аналогічна ситуація склалася навкого обласного Театру корифеїв. Голова обласної ради Юрій Дрозд представив колективу театру його нового керівника, хоча актори протестували проти зміни адміністрації, а сам Дрозд обіцяв не здійснювати одноосібних призначень і зважати на думку колективу.

Читайте також: У Великовисківській школі естетичного виховання звільнився весь колектив

Поширити:

Залишити коментар:

коментар