Що відомо про активіста з Кіровоградщини, автівку якого розстріляли поблизу Одеси

© Дем'ян Ганул | Facebook

Поблизу Одеси невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав уродженець Кіровоградщини, лідер громадської організації “Вуличний фронт” Дем’ян Ганул. Раніше він перебував у лавах “Правого сектора” та неодноразово отримував погрози в свій бік.

Факти з біографії Дем’яна Ганула підготував 24 канал, повідомляє Перша електронна газета.

Хто такий Дем’ян Ганул

  • Відомий громадський активіст з Одеси. Народився 6 жовтня 1993 року на Кіровоградщині.
  • Випускник історичного факультету Одеського педагогічного університету імені Ушинського. Працював вихователем-методистом в “Артеку”.
  • Його знають, як лідера праворадикальної організації “Вуличний фронт”. У 2019 році активісти повідомили про призупинення своєї діяльності.
  • До цього Ганул входив до одеського осередку “Правого сектору”, де керував так званим “силовим блоком”.
  • Проросійські партії та сили в Україні часто закидають Ганулу організацію сутичок в Одесі 2 травня 2014 біля Дому профсоюзу. Тоді під час масових заворушень у місті загинуло майже пів сотні людей, щонайменше 200 отримали поранення.
  • Активіст також часто бере участь у сутичках навколо скандальних забудов пляжів в Одесі. Також його помічали серед нападників на марші ЛГБТ. Він називає їх “хворими людьми”.
  • Нещодавно Дем’ян Ганул повідомив, що балотуватиметься до Одеської міської ради на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

fe02bc79f0250a8b478eee787d2d2e5a.jpg

Що відомо про організацію “Вуличний фронт”?

Самі активісти влаштовували акції та напади проти проросійськи налаштованих сил В Одесі побились через портрет Сталіна на автомобілі: фото в Одесі та регіоні. Члени організації називали своїм обов’язком протистояння “совку та російській п’ятій колоні”. Зокрема, вони активно протистоять прихильникам блогера Шарія та ексрегіоналам. Водночас у ЗМІ членів “Вуличного фронту” часто звинувачували в неонацизмі, надмірному радикалізмі та роботі на кримінальні групи.

Минулого року “Вуличний фронт” припинив свою діяльність. Там заявили, що нинішня “постмайданна система громадських рухів в Одесі знищує саму себе і взагалі ідею громадського протесту”. Крім того, організація звинуватила екссоратників у роботі за гроші і представленні інтересів економічних і кримінальних структур.

Обстріл автівки Ганула: що треба знати

28 липня на трасі невідомі обстріляли машину, в якій їхав лідер Дем’ян Ганул.

Сам активіст каже, що йому дивом вдалося вціліти. Він зазначив, що авто обстріляли з травматичної зброї, а сам він відстрілювався.

Невідомі обстріляли авто Дем’яна Ганула – дивіться відео:

Щойно скоєно замах на мене.Дорогою з Южного.Чекаю на поліцію, подробиці згодом.

Опубліковано Дем'яном Ганулом Вівторок, 28 липня 2020 р.

Згодом поліція встановила нападників. Всі вони – жителі міста Южне віком від 25-ти до 31-го років.

В одному з автомобілів правоохоронці виявили та вилучили травматичний пістолет.

На Ганула нападають не вперше

Це вже не перший напад на активіста і намагання йому нашкодити. Кілька місяців тому, у квітні, невідомі спалили автомобіль Меrcedes, який належав дружині Дем’яна Ганула.

Тоді всього за кілька годин до інциденту Ганул на своїй фейсбук-сторінці опублікував допис про те, як поліцейські і чиновники вбивають птахів з Червоної книги.

На фото, зробленому взимку, начебто, помітили представника дозвільної системи поліції Миколу Чорного, поліцейського Максима Тімотіна і чиновника, ім’я якого поки невідомо.

З добрим ранком?Сьогодні вночі мені спалили автомобіль.Пов’язую це з моєю громадською діяльністю.Зараз перевіряю…

Опубліковано Дем'яном Ганулом Четвер, 2 квітня 2020 р.

Найскандальніші інциденти за участю Ганула

1. Шашлики на Куликовому полі

2 травня під час вшанування трагедії в Одесі, Ганул влаштував міні-акцію і показав, як наминає шашлики біля Куликового поля. Це неабияк розлютило проросійських блогерів в Одесі та навіть дійшло до пропагандистів з Кремля.

05c597402e9f409695b24183d9abb084.jpg

2. Штурм клубу, де мав виступати Моргенштерн

Активісти одеських патріотичних організацій минулого року під керівництвом Ганула прийшли в одеський нічний клуб “Палладіум”, щоб висловити свій протест проти висловлювань російського репера Morgenshtern. Вони розпалили там шини та вимагали від співака вибачитись за слова, сказані ним про трагічну пожежу в Одесі.

3. Виховання вчителя

У селі Градениці, що на Одещині, шкільний вчитель не приховував своєї любові до бойовиків та російської окупації. Він відверто героїзував ватажка бойовиків Олександра Захарченка і хвалив “беркутівців”. Усе це він публікував і “лайкав” у соцмережах, які заборонені в Україні. Там – і Захарченко, і Кобзон, і “подяки”для “беркутівців”.

Сепаратистські погляди чоловіка привернули увагу Ганула та його соратників. Вони вирішили навідатися до школи і поспілкуватися з ним з цього приводу.

Вчитель вважає що Одеса то росія!В Одеській області є село Градениці, де в школі працює вчитель праці, який у забороненій соціальній мережі постив дописи антиукраїнського характеру. Починаючи з «героя» захарченка і закінчуючи тим, що Одеса то росія, у супроводі забороненої георгієвської стрічки.Сьогодні разом з Игорь Резун завітали до с. Градениці аби поспілкуватися з директором навчального закладу, та подивитися на винуватця нашої подорожі на північ області. Микола Ласниця – так звати вчителя-сепаратиста, підтвердив, що він дійсно вподобав антидержавні дописи, але чому він то робив – не розуміє.У підсумку, на місце подій прибула поліція та прийняла заяву, також відповідна заява направлена до Служба безпеки України.Вчителя звільнено зі школи, адже недопустимо щоб людина з такими поглядами працювала у сфері освіти.Додаю відео моєї бесіди з «вчителем», та скріни його сторінки у перші коментарі.

Опубліковано Дем'яном Ганулом Вівторок, 10 вересня 2019 р.

4. Побили за “Сталіна”

В Одесі активісти “Вуличного фронту” помітили припаркований автомобіль з портретом Йосипа Сталіна на склі. Намагання зняти зображення з авто переросло у бійку.

В результаті прихильник Сталіна самотужки зняв портрет вождя зі свого автомобіля.

Сталін – ворог, крапка.Я колись писав про магазин ремонту техніки на вул. Марсельській, там був розсадник сталінізму….

Опубліковано Дем'яном Ганулом Субота, 28 березня 2020 р.

Нагадаємо, ексочільник кропивницького суду виправдав іншу суддю у справі “автомайданівців”.

Читайте також: У Кропивницькому зловмисники заштовхали чоловіка в машину і намагалися втекти

Поширити:

Залишити коментар:

коментар