Переваги та недоліки самохідних газонокосарок

© Pixabay

Самохідні газонокосарки вважаються елітним типом техніки по догляду за газоном. Керування такими приладами не викликає труднощів навіть у представниць прекрасної статі. Проте чи потрібно витрачати зайві кошти на придбання такого апарату? Давайте відповімо на питання, розібравши усі плюси та мінуси косарок такого типу.

Різновиди самохідних газонокосарок

bb4f3c9645a36d895ff15a30e8c3eca1.jpg

Як і несамохідні моделі, газонокосарки з полегшеним керуванням можуть розподілятися по типу двигуна. Це може бути електрична газонокосилка або бензинова. Перший варіант відрізняється високим рівнем екологічності та безшумністю. Бензинові прилади більш потужні, проте вони потребують регулярного обслуговування та витрат на пальне.Також ці пристрої мають різний тип привода:

  • передній;
  • задній.

Передньопривідні характеризуються маневреністю, проте їх колеса можуть пробуксовувати після наповнення контейнеру для трави. Задньопривідні мають більший попит завдяки стійкості.

Плюси та мінуси самохідних газонокосарок

Головна перевага техніки такого типу – легкість керування. Вам не доведеться штовхати прилад, докладаючи неймовірних зусиль. Що стосується недоліків, то до них відносять такі:

  • більша ціна в порівнянні з вартістю несамохідного агрегату;
  • такий тип газонокосарок незручно використовувати на маленьких галявинах;
  • бензинові моделі витрачають більше палива, яке йде на обертання колес.

У якості висновку можна сказати, що самохідні пристрої більш підходять для використання на великих галявинах, тоді як середні та малі ділянки краще косити несамохідними косарками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар