Ексочільник кропивницького суду виправдав іншу суддю у справі “автомайданівців”

© Уніан

Суддя Шевченківського районного суду Києва Євген Мартинов, який у 2013-2014 роках очолював Ленінський райсуд у Кропивницькому, виправдав колишню суддю Оксану Царевич. Її обвинувачували в тому, що у січні 2014 року після автопробігу “Автомайдану” до резиденції колишнього президента Віктора Януковича “Межигір’я” вона незаконно позбавила водійських прав мінімум чотирьох людей.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Deutsche Welle.

Судовий розгляд тривав чотири роки. Суддя зазначив, що у матеріалах немає доказів, які свідчили б про вину Оксани Царевич на посаді судді Печерського районного суду Києва.

У прокуратурі міста Києва повідомили, що готують апеляційну скаргу на вирок Шевченківського райсуду.

“Вирок суду буде оскаржено у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження”, – йдеться у повідомленні прокуратури у соцмережі Facebook.

d440c58ce2f48f3f8f28916e63f701f2.jpg
© колишня суддя Оксана Царевич | Громадське

На думку прокурора, стороною обвинувачення наведено достатньо доказів вчинення суддею кримінального правопорушення, передбаченого статтею Кримінального кодексу про постановлення суддею завідомо неправосудного рішення.

Протоколи про незупинення водіїв на вимогу ДАІ, які розглядала Царевич, були складені на основі підроблених рапортів, підсудні та свідки вказували на це. Зокрема, підприємниця Ольга Лугова і журналістка Оксана Коваленко стверджували, що не проїжджали повз пост ДАІ на перетині Столичного і Залізничного шосе, де їх нібито намагалися зупинити інспектори. Прессекретарка посольства Канади Інна Царькова в той день нібито взагалі не була в Києві, а в рапорті про порушення художниці Софії Атлантової не було підпису.

Ну і привіт.Суд виправдав царевич. Новину додам в коментаріАле тут напишу. Знаєте що? суд вирішив, що я навіть не потерпіла. От як

Опубліковано Oksana Kovalenko Вівторок, 30 червня 2020 р.

Із посади судді Оксану Царевич у вересні 2016 року звільнив п’ятий президент України Петро Порошенко за порушення присяги. Вона намагається оскаржити звільнення в Верховному суді.

Раніше цього місяця Конституційний суд України визнав такою, що суперечить Конституції статтю 375 Кримінального кодексу. Вона передбачала кримінальну відповідальність суддів за постановлення “завідомо неправосудного” вироку чи рішення. Саме за цією статтею намагалися притягнути до відповідальності Царевич.


Нагадаємо, суддя Євген Мартинов відомий за розглядом низки резонансних справ:

1) За інформацією Укрінформу, суддя Мартинов у складі колегії розглядає справу екс-голови управління СБУ в Києві та Київській області Олександра Щеголєва. Як повідомляє Цензор.нет, Олександр Щеголєв  звинувачується у тому, що 18-19 лютого 2014 року з метою розгону мітингувальників на виконання злочинного наказу керівництва ухвалив рішення про проведення правоохоронцями антитерористичної операції у центральній частині Києва. У ході цієї операції почалася пожежа в Будинку профспілок, 10 людей загинули і 124 були поранені.

2) За повідомленням Української правди, суддя Мартинов Є.О. є головуючим суддею у суді присяжних, який постановив ухвалу про зміну запобіжного заходу обвинуваченим в замаху на вбивство активістів Євромайдану О. Гебану і С. Костенку з тримання під вартою на домашній арешт.

3) За інформацією Еспресо, суддя Мартинов постановив ухвалу, якою зобов’язав слідчого СБУ розпочати досудове слідство проти лідера націоналістичної організації С14 Євгена Карася та групи осіб під його керуванням за підозрою у незаконному позбавленні волі Рафаеля Лусваргі. Як пише УНІАН, на початку травня 2018 року у Києві націоналісти на чолі з Євгеном Карасем спіймали Рафаеля Лусваргі, громадянина Бразилії, який підозрюється у тому, що у 2016 році брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі, і відвели його до СБУ.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар