Карта ремонтів: кропивничани можуть перевірити ремонтні роботи онлайн

Сьогодні у Кропивницькому в онлайн-форматі експерти ГО «Антикорупційний штаб» презентували унікальний інструмент для перевірки ремонтних робіт.

Про це Першій електронній газеті повідомили організатори.

Карта ремонтів – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи міста. Кожен житель Кіровоградщини може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів шкіл, будинків, лікарень, міжбудинкових кварталів тощо. Також кожен має можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів, або ж взагалі їх відсутності.

Ілюстрація

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Кропивницькому за останні три роки було укладено 1142 договора на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 968 млн гривень. Найдорожчими ремонтами є: реконструкція проїжджої частини вул. Ельворті та вул. Миколи Левитського – 72,3 млн грн, реконструкція будівлі на вул. Архітектора Паученка 41/26 – 69,8 млн грн та ремонтні роботи у парку Перемоги – 38,6 млн грн.

“Наша команда розробила унікальний інноваційний інструмент, який охоплює всю територію України: від міст-мільйонників до маленьких сіл. Карта ремонтів була створена для усіх громадян задля того, щоб вони могли легко контролювати витрати бюджетних коштів, а також для замовників і підрядників, задля мотивації виконувати свою роботу якісно”, – розповіла керівниця ГО “Антикорупційний штаб” Юлія Гречка.

e4b031d3991659c1b1d696a4be90d56d.jpg

У прес-брифінгу також взяв участь заступник міського голови Олександр Мосін, який зазначив:

“Щодо управління житлово-комунального господарства кількість об’єктів, у тому числі за минулі роки вдалося реалізувати за рахунок соціально-економічного розвитку – це державні кошти і кошти міського бюджету. Наразі ж працюємо над дорожнім фондом – подали свої проєкти на реалізацію до обласної адміністрації”.

Керівник проєкту “Карта ремонтів” Сергій Миткалик розповів про функціонал Карти ремонтів та її результати:

“Ніщо так не пришвидшує ремонтні роботи, як відкрите кримінальне провадження. Саме тому, ми звертаємося до контролюючих та правоохоронних органів, у разі виявлення порушень під час робіт, або їх невиконання.”

Наприкінці регіональний координатор Павло Лісниченко додав:

“У Кропивницькому досить багато підрядних організацій, однак ми знаємо про те, що певні організації є постійними гравцями на ринку тих чи інших ремонтів. Враховуючи великий потік замовлень можемо бачити таку ситуацію, що підрядники можуть фізично не встигати виконувати ремонтні роботи. Тому тепер спільно з громадськістю можемо контролювати дані процеси через Карту ремонтів”.

Нагадаємо, на Кіровоградщині відновили міст, який зруйнувала негода.

Читайте також: Що відомо про нового очільника автодору Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар