На Кіровоградщині відновили міст, який зруйнувала негода

На Кіровоградщині ввели в експлуатацію міст, який зруйнували сильні дощі у червні 2019 року. Через це 1,5 тисячі жителів сіл Докучаєве, Мальчевське та Медове Устинівського району не мали можливості дістатися не лише до райцентру, а й до Кропивницького. Будівництво обійшлося у 9 млн грн.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі ОДА.

Як прокоментував керівник ДП “Агентство місцевих національних доріг” Анатолій Зорькін, складнощі з відновленням гідроспоруди полягали в відсутності проєктної організації на Кіровоградщині, яка мала б сертифікованого проєктанта-містобудівельника. Тож до цієї роботи були залучені фахівці з Києва.

“Ремонт споруди був розпочатий в жовтні й завершений в грудні 2019 року. На початку 2020 року підрядники завершили оздоблювальні роботи – встановили бар’єрні перегородження, влаштували асфальтобетонне покриття й нанесли розмітку. Наразі роботи завершені в повному обсязі. Об’єкт ввели в експлуатацію”, – зазначив Анатолій Зорькін.

f88db1a4e0040322e461c82e7b8867fd.jpg

Зазначимо, міст розташований на автомобільній дорозі О122103-Устинівка-Мальчевське-Новий Буг в Устинівському районі. Під час виготовлення проєктно-кошторисної документації врахували пропозицію УДСНС України у Кіровоградській області щодо облаштування поряд з нею пірсу для забору води пожежними машинами у зв’язку з відсутністю водогону в с. Мальчевське.

Попередня гідроспоруда була збудована ще в 1966 році. За період експлуатації жодного разу не ремонтувалась і була повністю зруйнована в червні 2019 року.

Нагадаємо, у Приютівській ОТГ хочуть збудувати пішохідний міст.

Читайте також: Що відомо про нового очільника автодору Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар