За свої гроші ми хочемо їздити нормально, – кропивничанка про боротьбу зі свавіллям перевізників

© ogo.ua

У Кропивницькому мешканці Балашівки нарікають на регулярне свавілля водіїв маршрутів №55 та 116-А. Кермувальники курять у салоні автобуса, по-хамськи поводяться з пасажирами, не дотримуються графіків руху та виганяють із салону пільговиків. Натомість в управлінні транспорту міської ради констатують – не мають повноважень, щоб вплинути на водіїв. Уся реакція на численні скарги містян – лист з рекомендаціями на адресу керівника фірми-перевізника.

Саме так відповів начальник управління транспорту міськради Олександр Вергун кропивничанці Світлані Черніченко, яка звернулася до чиновника зі скаргою на водіїв маршруту № 116-А.

Жінка розповіла Першій електронній газеті, що вже близько двох років воює зі свавіллям водіїв громадського транспорту, які обслуговують маршрути на Балашівці та у Райцентрі. Світлана неодноразово оббивала пороги чиновницьких кабінетів у пошуках правди. Зверталася вона і до поліції, і до керівників фірм перевізників. Та все марно.

Черговим випадком після якого у жінки урвався терпець стало куріння водія маршрутки №116-А (ВА 1712 АА) прямо під час руху. Сталося це минулого четверга, 30 листопада. Це відео Світлана опублікувала у спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” у соцмережі Facebook.

Представляю сюжетик для всех спорщиков в моем посте о нарушениях доблестных водителей маршруток!!!!!то депутаты их заставляют курить по жизни,то подсветки не хватает на поворотниках,а уважаемые владельцы Автолегиона ничего бедняги не могут сделать с этими добросовестными трудягами,которые тратят свое личное время на перевозки такого капризного пассажира!!!!!сколько будет продолжаться такое поведение этих "бэтмэнов"может мне тоже стоит уже набраться наглости и вынуть меч-кладинец???что будет ,если каждый будет вести себя как свинья,по отношению к обществу???зачем эти водители вообще ходят на работу,если они так ненавидят своих "кормильцев"?Призываю воспитанных граждан сделать репост очередному "Херою"!!!

Опубліковано April Berri 30 листопад 2017 р.

“На маршруті №116-А майже всі водії курять у салоні. Навіть коли запізнююсь, я пропускаю ці маршрутки і чекаю на 550-й, бо на цьому маршруті водії не курять у салоні і всередині у них завжди чисто. Це єдиний маршрут на Балашівці, де нормально ставляться до пасажирів”, – говорить Світлана Черніченко.

Нарікає жінка і на роботу 55-го маршруту:

“Цей “Автолегіон” (фірма-перевізник – ред.) взагалі знахабнів. Після 20:00 з Балашівки неможливо виїхати у центр міста. Із центру так само – жодної маршрутки. Це добре, що є 103-й автобус”.

На відсутність автобусів 55-го маршруту у вечірній час вказують також й інші кропивничани. Зокрема, 1 грудня, у спільноті “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” Анатолій Кумпан повідомив, що прочекав 55-ту маршрутку в бік центру з 19:57 до 20:32 і не зміг виїхати з мікрорайону.

“До біса транспортну реформу у м. Кропивницький, де свої обіцянки виконує лише одна сторона. Вкотре переконуюсь що перевізникам глибоко начхати на графіки руху і т.д”, – обурився він.

Маршрути №55 і 116-А обслуговує один і той же перевізник – КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.”.  Світлана Черніченко стверджує, що неодноразово зверталася до директора цієї фірми Тетяни Глибенко, проте ніяких змін у поведінці водіїв не сталося.

“Якщо “Автолегіон” не цінує своїх пасажирів, тоді нехай йдуть працювати у інше місце, а ми будемо приносити свої кошти іншому перевізнику. Ми за свої гроші хочемо їздити нормально. Я кожного ранку користуюсь громадським транспортом і кожного ранку псую собі нерви. Я приходжу на роботу і мене “трусить” від цієї несправедливості, від обурення”, – розповіла жінка.

Зазначимо, що водію громадського транспорту заборонено курити, пити, їсти і розмовляти з пасажирами - згідно з підпунктом 3 пункту 149 "Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту", затверджених Постановою КабМіну № 176 від 18.09.97. Крім того, 147 пункт Правил зобов’язує водіїв чемно поводитися з пасажирами. До речі, це ж прописано і у Правилах дорожнього руху - пункт 21.2: "водіям маршрутних транспортних засобів забороняється під час перевезення пасажирів розмовляти з ними, їсти, пити, палити...".

Аби покласти край цим систематичним порушенням зі сторони водіїв громадського транспорту Світлана Черніченко учора, 4 грудня, побувала в управлінні транспорту, у поліції та в управлінні Укртрансбезпеки.

Світлана Черніченко показує начальнику управління транспорту Олександру Вергуну відео, зняте у маршрутці №116-А (ВА 1712 АА)

Переглянувши відео Олександр Вергун відповів, що управління транспорту не має повноважень, аби впливати на водіїв приватних маршруток. За його словами, куріння у салоні не має стосунку до умов перевезень, за які відповідальне управління транспорту.

“Немає у мене повноважень. Ці люди не працюють у нас. Є контролюючі органи – патрульна поліція і Укртрансбезпека. У нас немає повноважень притягнути таких водіїв до відповідальності. З нашої сторони може бути лише рекомендаційне звернення до директора підприємства. Ми можемо лише рекомендувати звільнити цього водія чи відлучити від роботи”, – констатував очільник управління транспорту.

Пані Світлані Олександр вергун порадив звертатися у поліцію та до директора підприємства.

Щоправда, прямо під час розмови керівник транспортного управління зателефонував директорці КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” Тетяні Глибенко і повідомив про скаргу на водія їхнього підприємства. Директорка відповіла, що вже знає про цей випадок, і кермувальника автобуса було оштрафовано.

Світлану Черніченко також цікавило, чому управління транспорту не відповідає згідно із законом на її письмові скарги – останню заяву (написану ще 30 жовтня) в канцелярії управління навіть не змогли знайти. Як виявилося, скарга кропивничанки лежить на столі у начальника. На запитання жінки, чому досі не надійшла відповідь на її письмове звернення, Олександр Вергун відповів так: “Я його ще не відпрацював”.

звернення Світлани Черніченко

Керівник транспортного управління розповів, що у нього катастрофічно не вистачає часу, щоб опрацьовувати всі заяви і вчасно відповідати на них.

“Я нещодавно два тижні був у відпустці, але щодня був на роботі”, – говорить Олександр Вергун.

Після зустрічі із Олександром Вергуном пані Світлана вчерговий раз завітала до поліції і написала там заяву на водія маршрутного таксі №116-А (ВА 1712 АА). Окрім того, жінка побувала і в управлінні Державної служби України з безпеки на транспорті у області, де також написала скаргу на дії водія-курця.

Чи допоможе цей випадок побороти свавілля водіїв на конкретному маршруті – покаже час.

Але як би там не було, активна громадянська позиція Світлани Черніченко викликає неабияку повагу. Її дії мають бути прикладом для усіх кропивничан. Саме так потрібно захищати свої права – наполегливо і принципово.

Зазначимо, що водії КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” (маршрути № 4, 55, 111, 134, 116 та 116-А) систематично потрапляють на сторінки нашого сайту через грубі порушення правил перевезення пасажирів.

Зокрема, у грудні минулого року у переповненому салоні 55-ї маршрутки (ВА 0855 АА) транслювали пісню з нецензурною лексикою. Того ж місяця водій 55-ї маршрутки (ВА 1985 АА) змусив АТОвця зі свіжими шрамами на голові платити за перевезення військового рюкзака. Вже у травні 2017 року той самий водій 55-ї маршрутки (ВА 1985 АА) зі словами “панаражалі тут всякіх…” виганяв із салона дитину із посвідченням члена багатодітної родини. А у липні цього року кермувальник 55-ї маршрутки з номером ВА 1196 АА намагався вигнати з салону бійця батальйону “Святослав” Ярослава Лузана, який показав йому посвідчення учасника бойових дій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар