Витрати на одного кропивницького школяра різняться в десятки тисяч грн. – активістка

Бюджетні витрати на одного вихованця шкіл Кропивницького відрізняються по навчальних закладах дуже суттєво.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Євгенії Захарченко, модератора групи «Батьківська рада Кропивницького» у Фейсбук.

«За даними управління освіти Кропивницького фактично доведений фінансовий норматив на 1 учня у 2021 році складає 15 977 грн. Але, як бачимо з даних Освітньої карти Кропивницького, далеко не всі учні отримують рівні можливості для навчання. Так, наприклад, ліцей Науковий та НВО № 1 не отримують нормативу. Гроші, які гарантовано мають отримати учні цих закладів, управління чомусь сплачує не в повному обсязі.

При цьому, норматив – це кошти для забезпечення педагогічної складової, а на Освітній карті в суму на 1 учня включено витрати на компослуги, на оплату праці техперсоналу, на поточне утримання, на харчування та ін.

Зрозуміти, за якими критеріями управління освіти, як розпорядник коштів, розподіляє гроші між школами, складно, адже жодних критеріїв розподілу у відкритому доступі немає», – йдеться у дописі.

Євгенія зауважує, що проаналізовано дані станом на 2020-2021 навчальний рік, оскільки на Освітній карті інформацію про заклади ще не оновлено. Тобто, кошти, виділені на 2021 рік, поділено на кількість дітей, що вчились у 2020-2021 н.р.

Відповідно до проаналізованих нею даних, найбільша сума коштів, виділених на 1 учня на 2021 рік, зафіксована в Лелеківській (№ 15) школі – 34 127 грн., найменша – в ліцеї Науковому – 14 825 грн.

Детальніше – тут.

Читайте також:

У Кропивницькому змушені закрити 13 груп в дитсадках

У яких школах Кропивницького випускники найкраще здали ЗНО

Поширити:

Залишити коментар:

коментар