Лікарні Кіровоградщини не закупили жодної медичної маски через Prozorro

© pixabay.com

За час пандемії опорні лікарні України закупили через систему Prozorro 1,2 млн медичних масок на 9,5 млн грн. Медзаклади Кіровоградської області участі у закупівлях не брали.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією проєкту DOZORRO.

Найбільше медичних масок купили опорні лікарні Херсонської (166 тис.), Миколаївської (165 тис.) та Сумської (111 тис.) областей. Найменше –Хмельницької (5 тис.) та Донецької (7 тис.) областей. Опорні лікарні Кіровоградської, Луганської, Чернігівської та Черкаської областей не брали участі у закупівлях.

Загалом за 6 місяців цього року державні замовники купили 29,6 млн масок на 271 млн грн. Найбільше придбали в квітні — понад 10 млн за 134 млн грн.

Щодо цін на медичні маски, то у січні 2020 року замовники купували у середньому по 0,68-1,5 грн за штуку, у лютому — за 0,7-3,2 грн. У березні  відбувся раптовий стрибок цін до 10-25 грн за штуку.

Загалом, станом на 10 липня 2020 року, за спрощеною процедурою провели 39 568 тендерів на 4,8 млрд грн. Зокрема, 3,68 млрд (78 % від загальної суми) витратили на закупівлю медичного обладнання та фармацевтичної продукції (апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, монітори пацієнта, тести на виявлення COVID-19), 450 млн – на засоби індивідуального захисту (медичні рукавички, захисні маски, респіратори, ізоляційні костюми, комбінезони), понад 270 млн — на дезінфекційні та антисептичні засоби.

Як виявив проєкт DOZORRO, найбільшим покупцем за спрощеною процедурою стало Міністерство внутрішніх справ, яке вже уклало угод на понад 620 млн грн.

Нагадаємо, суд відмовив у пом’якшенні запобіжного заходу спільнику Балоня Шевченку, якого підозрюють у вимаганні хабаря.

Читайте також: Кіровоградщина на 17-му місці у рейтингу зарплат України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар