Традиційні десерти Кіровоградщини дегустували у кнайпі “Бамбетель”

© Сергій Шульга | Facebook

Учора у кнайпі “Бамбетель”, що в Кропивницькому, відбулася друга смачна вечеря з рецептами з книги “Смачна Кропивниччина”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Темою смачної вечері стали солодкі страви та десерти, поширені на Кіровоградщині. За словами координаторки цього напрямку, упорядниці книги “Смачна Кропивниччина” Інни Тільнової, участь у цьому дійстві вперше взяли й люди, які тільки починають відкривати для себе і Кіровоградщину і її смаки – це тимчасові переселенці з Бердянська, Лиману, Одеси та інших українських міст, постраждалих від російських ракет.

“Приємно, що на смачну вечерю приїхали шанувальники традиційної кухні із Диминого та Бережинки, серед гостей був кропивничанин, який того вечора святкував день народження, а ще авторки рецептів, що увійшли до нашої книги – пані Ірина Тарасенко (це її борщ і кутю ми готуємо!) і Валентина Жирко (картопляні млинці з Великої Виски – саме її рецепт представлений у книжці). , – зазначила Інна Тільнова.

336812382-8924720710933941-915393399304368146-n

Сюрпризом для всіх відвідувачів від кнайпи “Бамбетель” став… молочний та фруктовий кисіль, який у різних куточках Кіровоградщини називають “студене молоко”/”холодяне молоко/”холодяні вишні”.

Організатори обіцяють, що подібні звані вечері з лекціями від “Смачної Кропивниччини” відбуватимуться у Кропивницькому щомісяця. Наступна відбудеться наприкінці місяця і буде присвячена оригінальним назвам та стравам з незвичних інгредієнтів.

333937236-931609074522050-3439022389033032095-n

333550616-741561237524511-1325291170309535278-n

336785836-940105227427211-1219957707064219914-n

333622415-1630563917418442-744393418696412686-n

333814223-1043583989949774-5165882708327237206-n

334692960-207542728628323-3148603442640136313-n

336396658-2189603391240174-3635874588188997888-n

Нагадаємо, меню автентичних страв від “Баби Єльки” презентували у Кропивницькому.

Читайте також: У Лондоні презентували книгу “Смачна Кропивниччина”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар