Поліція Кіровоградщини отримає сучасну криміналістичну лабораторію (ФОТО)

Європейський Союз передав Національній поліції України 10 пересувних лабораторій для інспекторів-криміналістів.

Про це йдеться на сайті Представництва Євросоюзу в Україні, повідомляє Перша електронна.

Завдяки обладнанню загальною вартістю майже 442,000 євро НПУ зможе ефективніше розслідувати тяжкі злочини та боротися з оргзлочинністю.

fde5e94704f0d03e5cb06b37c51fcc6a.jpg

Лабораторії вирушать у Київську, Харківську, Одеську, Львівську, Кіровоградську, Вінницьку, Хмельницьку, Полтавську, Чернівецьку області.

222168c44d377478c025ff6e3e160700.jpg

Кожна з мобільних лабораторій обладнана криміналістичними, балістичними, трасологічними (для виявлення та вилучення відбитків пальців, взуття, шин, слідів злому, укусів тощо) та біологічними валізами, за допомогою яких поліцейські ефективніше проводитимуть всі стадії досудового розслідування: огляд місця події, виявлення, збір, зберігання та захист доказів. Крім того, до складу наборів входять засоби індивідуального захисту (костюми, маски, рукавички), матеріали для зберігання речових доказів та інструменти для збирання біологічного матеріалу. Національна академія внутрішніх справ також отримує обладнання для практичного навчання майбутніх експертів-криміналістів методикам огляду місця події та збирання речових доказів.

Читайте також:

16-річного хлопця затримали за підозрою у вбивстві школярки

Кропивничанин до смерті забив удвічі старшого учасника ООС

Поширити:

Залишити коментар:

коментар