На розі вулиць Кропивницького та Шевченка планують встановити світлофори

Регулювання дорожнього руху на розі вулиць Кропивницького та Шевченка в обласному центрі буде здійснювати світлофорний об’єкт. Після того, як дорогу по вулиці Кропивницького капітально відремонтували, рух тут став набагато інтенсивнішим. Містяни констатують, що відтепер, рухаючись вулицею Шевченка, доводиться навіть стояти в заторах, щоб перетнути Кропивницького.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

“Світлофор дійсно актуальний з точки зору оптимізації транспортних потоків. Але просто так встановити його ми не можемо. По – перше, ця дорога лише нещодавно була відремонтована і тут встановлені відповідні дорожні знаки, узгоджені з поліцією. Але реальна ситуація змушує думати про планування встановити світлофорний об’єкт – відзначила заступниця начальника головного управління ЖКГ Юлія Яндович.

Управління ЖКГ вже звернулося з листом до відповідних служб щодо початку здійснення експертних робіт з подальшим виготовленням проєктно-кошторисної документації. Впродовж тижня експерти аналізуватимуть інтенсивність транспортного потоку на розі вулиць Шевченка і Кропивницького та пішохідний трафік. Експерти мають дійти висновку – який світлофорний об’єкт має бути встановлений на цьому місці – пішохідний чи транспортний. Вже потім буде проведена серія необхідних експертиз. Це, за словами посадовиці, займе не менше, ніж півтора місяці.

“Лише потім управління буде планувати встановлення світлофорів, – наголосила Юлія Яндович. – Перескочити всі ці регламентні роботи і процедурні питання ми не можемо. А поки головне, щоб водії усвідомлювали, що рухатись на цьому перехресті необхідно максимально уважно з неухильним дотриманням правил дорожнього руху. відповідно до встановлених тут дорожніх знаків”.

Нагадаємо, тролейбусний маршрут №8 у Кропивницькому працюватиме і після карантину.

Читайте також: Карта ремонтів: кропивничани можуть перевірити ремонтні роботи онлайн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар