Чия правда: суддя Кіровського райсуду VS патрульний Кропивницького

Сьогодні, 9 серпня, суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган звинуватив патрульних поліцейських у його побитті, а т.в.о. командира роти патрульної поліції Кропивницького відкинув ці звинувачення.

Нагадаємо, 25 липня, близько опівночі, патрульні зупинили автівку через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган. Він заперечує факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачують його у злісній непокорі.

У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду.

Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття. Зазначимо, що сьогодні, 9 серпня, під час спілкування з пресою і активістами Олексій Галаган демонстрував уривки відео з камер поліцейських. Наявність цього відео у себе підозрюваний пояснив тим, що справу спочатку ж передали до Кіровського райсуду, де він працює. Дане відео є речовим доказом, і, чи законно Галаган заволодів цим речовим доказом, розбереться суд.

Про подробиці подій тієї ночі обоє розповіли журналістам. У кожного версія своя.

Читайте також: У Кропивницькому до суду принесли кермо і алкоголь

Поширити:

Залишити коментар:

коментар