РНБО: За минулу добу 9 окупантів отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото dt.ua

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися з 18 години до опівночі, решту доби було спокійно. Окупанти порушували режим тиші у Новотошківському, Золотому та під Попасною. При цьому ворог здійснив низку нетривалих мінометних обстрілів.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Здебільшого окупанти обстрілювали наші позиції в темну пору доби. «Гарячі точки» – традиційні: це світлодарська дуга, горлівська агломерація, авдіївська промзона, Опитне. Протягом доби окупанти неодноразово використовували важке озброєння: міномети і гармати.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 1 артилерійський (Луганське) та 6 мінометних (по всьому фронту).

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора було Широкине, де протягом доби противник здійснив безпрецедентно потужні обстріли з важкого озброєння. Зокрема, між 05:30 та 06:30 окупанти випустили по наших позиціях 114 артснарядів. Також протягом двох мінометних обстрілів, які сталися перед світанком та після заходу сонця, ворог вистріляв близько 100 мін.

Також противник застосовував міномети у трьох інших точках – Красногорівці, Гнутовому, Водяному. Таким чином, спокійних ділянок на лінії розмежування немає.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник організував 16 обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Вчора на Луганському напрямку окупанти організували 2 польоти БПЛА, і ще 1 (застосовувалася модель «Орлан-10») – на Маріупольському напрямку.

Також НЗФ планують перемістити з Донецька у напрямку лінії зіткнення комплекси радіоелектронної боротьби Р-330 «Житель» та  «Лєєр-3». Це новітнє російське військове обладнання, призначене для створення поміх в системах зв’язку, пеленгування, обміну даними з командуванням.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Маріупольському напрямку.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Втрати противника

За минулу добу 9 окупантів отримали поранення. Зокрема 1 – зі складу так званої «6-ї бригади», ще 1 – зі складу так званої «7-ї бригади», 4 – зі складу так званої «100-ї бригади», ще 3 – зі складу  неідентифікованого підрозділу російсько-окупаційних військ, що веде бойові дії на Луганському напрямку.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Інформація ГУР МОУ

Через значні втрати у лавах противника, Центральну районну лікарню в Ясинуватій переобладнано у військовий госпіталь. Лікарів Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна зобов’язали стати на облік у так званих «військових комісаріатах», що підпорядковуються НЗФ «ДНР».

З Росії прибуло чергова партія підкріплення для бойовиків. У Донецьк привезли 4 вагони із запасними частинами до танків та 7 цистерн із паливно-мастильними матеріалами. На станцію Кутейникове приїхали 4 вагони та 6 цистерн із паливно-мастильними матеріалами.

В Іловайськ завезли 5 танків, 3 БМП-2, 2 152-мм САУ, 5 вантажівок «Урал» та 2 вагони з особовим складом.

Вчора у Станично-Луганському районі на Луганщині Служба безпеки України спільно з поліцією ліквідувала мережу інформаторів НЗФ «ЛНР»

Дві місцеві мешканки систематично контактували з представником бойовиків та інформували про кількість, місця дислокації і озброєння українських підрозділів, режим охорони стратегічно важливих об’єктів, органів державної влади, військових частин.

1112

Також під час перевірки громадян на блокпосту поблизу Верхньоторецького військовослужбовці НГУ затримали 3 осіб, які перебувають у списках бойовиків і підозрюються у пособництві НЗФ «ДНР». Затримані громадяни для подальшого з’ясування обставин передані до СБУ.

Вчора у мешканця Мар’їнського району Донеччини правоохоронці вилучили 2 гранатомети РПГ-26 та майже 500 бронебійних набоїв.

Також під час перевірки автомобіля мешканця Волноваського району Донеччини оперативники спецслужби вилучили 4 гранати із запалами. Військові засоби ураження чоловік намагався переправити на окуповані території.

Також співробітники СБУ знайшли «арсенал» у росіянина на Херсонщині.

З його оселі правоохоронці вилучили чимало старовинної зброї: 2 німецькі кулемети часів Другої світової MG-42, радянські пістолети-кулемети тієї ж епохи ППС та ППШ, станковий кулемет «Максим» (випускається вже понад 130 років), 2 карабіни «Маузер» К96, 4 муляжі протитанкових гранат та набої. Крім того у «зброяра» вилучено російський та нацистський прапори.

На Рівненському полігоні завершився перший етап змагань танкістів

Змаганням передували виснажливі щоденні тренування наших бійців: фізична, вогнева й тактична підготовка, а також обслуговування техніки.

Незважаючи на спеку, танкістам Волинського з’єднання вдалося показати кращі результати в снайперській стрільбі з танків, біатлоні, бойових стрільбах взводу та швидкісній стрільбі.

2122232425

На Вінниччині відбулися навчальні збори загонів територіальної оборони

До тренувань залучалися мешканці міста, підприємці, працівники підприємств та ветерани АТО. Загалом у зборах взяли участь близько 300 військовозобов’язаних осіб, які вивчили функціональні обов’язки, провели бойове злагодження, заняття з тактичної, інженерної, медичної та вогневої підготовки та стрільби зі штатної зброї.

3132

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар