Водій-порушник на півгодини заблокував одну з центральних вулиць Кропивницького

Учора, 7 листопада, через водія, який припаркувався з порушенням правил дорожнього руху, вулицею Шульгиних не міг проїхати великий автобус 103-го маршруту. Протягом півгодини на цій вулиці був затор.

Пасажири автобуса викликали на місце патрульних і повідомили про подію редакції Першої електронної газети.

Водій Renault Scenic (АС 1007 ВС) припаркувався під дією знаку 3.34 “Зупинку заборонено” і пішов. Враховуючи, що він припаркував машину під кутом, а на протилежній стороні дороги також був припаркований Mercedes, великогабаритний автобус не зміг протиснутися між ними. Відзначимо, що водій німецького авто стояв без порушення ПДР.

Протягом півгодини пасажири сиділи у салоні і очікували. Лише завдяки водійці Mercedes, яка відігнала своє авто трохи далі, автобус зміг проїхати.

Читайте також: Кропивницькі лабіринти з припаркованих машин: чому не можна змінити маршрути нових автобусів

Патрульні, які прибули на виклик, взяли пояснення у пасажирів і викликали евакуатор. Але згодом відмінили виклик. Як пояснили поліцейські, оскільки автобус зміг проїхати і авто порушника вже не перешкоджало руху, немає законних підстав його евакуювати.

Поліцейські запевнили, що підуть на принцип і дочекаються власника авто. Ще через 20 хв він таки прийшов до своєї машини.

Патрульні продемонстрували водію-порушнику наслідки його паркування на фото і склали на нього протокол за ч.3 ст. 122 КУпАП (порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху). Як розповіли патрульні, за такі дії водій заплатить 510 грн штрафу.

Нагадаємо, 6 листопада, кропивницькі патрульні поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності п’ятьох водіїв, які припаркувалися з порушенням правил дорожнього руху і заважали проїзду громадського транспорту. Чотирьох водіїв оштрафували на вул. Шульгиних, одного – на вул. В’ячеслава Чорновола.

Про проблему незаконного паркування на центральних вулицях Кропивницького Перша електронна газета вже писала у статті “Кропивницькі лабіринти з припаркованих машин: чому не можна змінити маршрути нових автобусів“.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар