Енергія сонця обігріватиме садочок в Семенастому (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У селі Семенастому Новоукраїнського району відкрили нове приміщення дитячого садочку. Завдяки підтримці міжнародних фондів, соціально-відповідального бізнесу, районної влади, народного депутата  місцева громада створила прекрасні умови для діток. У самому приміщенні нові меблі, гарно обладнані та оформлені кімнати, облаштовані необхідною сантехнікою санвузли.

Унікальність садочка у тому, що при реконструкції приміщення використанні енергозберігаючі та інноваційні технології – на даху розміщенні сонячні батареї, які й надають енергію про обігріву.

Як зазначила Семенастівський сільський голова Надія Кутюк, на садочок, впродовж майже 4-х років було витрачено близько одного мільйона гривень. І левова частина цих коштів – залучені. Інша, менша частина, виділена з сільського бюджету. Допомогу садочку надав і благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір»: побутову техніку та лінолеум.

Заступник голови Новоукраїнської районної ради Наталія Степаненко відзначила, що саме завдяки наполегливості сільського голови Надії Кутюк, участі в проектах, підтримці соціально-відповідального бізнесу та самої громади сьогодні для дітей створено прекрасні умови для здобуття ними дошкільної освіти.

Гарне та затишне приміщення стало справжньою перлиною серед соціальних сільських об’єктів Новоукраїнщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар