У Кропивницькому відновили газопостачання усіх котелень міста

Котельні ДП "Кіровоградтепло" / © kr-rada.gov.ua

Газопостачання у Кропивницькому відновлене у повному обсязі для всіх котелень міста, а загроза зриву перебігу опалювального сезону ліквідована.

Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета.

Очільник міста Андрій Райкович взяв участь у телевізійній програмі “Тема дня” після заяви гостя студії – голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого про неможливість впродовж довгого часу, не зважаючи на всі його зусилля зустрітися з міським головою для переговорів та вирішення проблем із газопостачанням у Кропивницькому.

Олександр Гладкий, голова правління ВАТ “Кіровоградгаз”

На думку Олександра Гладкого, ВАТ «Кіровоградгаз», яке виявилося чи не єдиним в Україні, що вдалося до примусового відключення котелень міста в період опалювального сезону, діяло в правовому полі. При тому, що всі теплогенеруючі підприємства України діють в приблизно однакових умовах і розрахунки за спожитий газ відбуваються за однією схемою, на яку мають сильний вплив терміни надходжень субвенцій з державного бюджету по відшкодуванню житлових субсидій і пільг та інші чинники.

Дії ВАТ «Кіровоградгазу» в період прогнозованого сильного похолодання призвели до відключення від теплопостачання 137 житлових будинків, 6 дитячих садочків, 3 школи та  лікарняний заклад «Центр здоров’я жінки», змусили вихованців дитячих садочків, учнів шкіл, хворих перебувати в холодних приміщеннях та створили загрозу замерзання і виходу з ладу системи опалення в багатоповерхівках.

“Я глибоко переконаний і хочу запевнити кропивничан, що інтереси громади будуть стояти понад усе в діях міської влади. – наголосив Андрій Райкович, звертаючись до глядачів каналу. – Ми живемо в державі, в якій є дієва вертикаль влади, система управління, у тому числі такими надзвичайно важливими галузями, як газопостачання”.

Андрій Райкович підкреслив, що завдяки узгодженим діям міської, обласної влади, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України вирішене питання і надана команда особисто Олександру Гладкому відновити газопостачання у Кропивницькому, а теплогенеруюче підприємство отримало номінації на газ на березень поточного року.

За інформацією міського голови, до всіх котелень ДП «Кіровоградтепло» забезпечена подача газу і стабільне теплопостачання відновиться на усіх об’єктах  комунальної інфраструктури Кропивницького.

У той же час міський голова підкреслив, що Олександр Гладкий на своїй посаді розвалює систему газопостачання обласного центру, звільнив провідний топ-менеджмент компанії і оцінку його роботі мають дати вище керівництво і відповідні правоохоронні органи.

“Окрім того Олександр Гладкий продемонстрував, що він не є патріотом міста, а його дії не спрямовані на забезпечення стабільності і спокою в Кропивницькому, на дотримання нормальних ділових стосунків між суб’єктами господарювання в господарському комплексі міста, – відзначив очільник міста”.


Нагадаємо, 13 березня, ВАТ “Кіровоградгаз” повідомило на своєму сайті, що 14 березня, о 10.00  може припинити газопостачання на котельні КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП “Долинське міське комунальне господарство” через непогашені борги.

14 березня, працівники ВАТ “Кіровоградгаз” дійсно почали відключати від газопостачання котельні ДП “Кіровоградтепло”. Усього відключили 6 котелень.

Без тепла у Кропивницькому залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та медзаклад.

За інформацією Кіровоградгазу, станом на 11:00 14 березня, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Вже після того, як ВАТ “Кіровоградгаз” перекрив постачання газу на 6 котелень ДП “Кіровоградтепло”, група кропивничан, серед яких було 5 депутатів, відправилися до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого, щоб вимагати від нього негайно відновити постачання газу. Проте потрапити у приміщення люди не змогли – невідомі особи заблокували вхід.

Згодом активісти та депутати міськради оголосили у розшук Олександра Гладкого, щоб влаштувати у нього вдома пункт обігріву.

ВАТ “Кіровоградгаз”, у свою чергу, заявило про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики міста Кропивницький. У своїй заяві вони говорять про те, що відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві теплових підприємств, міста й області.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович впевнений, що дії Кіровоградгазу по відключенню котелень від газопостачання містять елементи саботажу і політичної диверсії.

Також 15 березня у приміщення Кіровоградгазу не змогли потрапити ні чиновники, ні депутати, ні активісти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар