На Кіровоградщині слідчого зловили на хабарі (ОНОВЛЕНО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© СБУ

На Кіровоградщині викрито працівника поліції на вимаганні неправомірної вигоди. За інформацією, старший оперуповноважений відділу карного розшуку вимагав від мешканця Кіровоградщини 10 тис. грн за непритягнення відповідальності за розбій.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з колегами УСБУ в області та відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито працівника поліції на отриманні неправомірної вигоди.

За даними прокуратури, старший оперуповноважений відділу карного розшуку одного з територіальних відділів поліції вимагав у мешканця регіону кошти у сумі 10 тис грн за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності. В СБУ додають, що підозрюваний у хабарництві має звання лейтенанта, а мешканецю Кіровоградщини він пропонував відкупити відповідальність за розбій.

На даний час працівника поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі, за інформацією від прокуратури, вирішується питання про оголошення підозри.

“Тривають слідчо-оперативні дії у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України”, – додають у СБУ.

© СБУ
© Прокуратура Кіровоградської області
© Прокуратура Кіровоградської області
© СБУ
© СБУ

Довідково:

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) ККУ. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Нагадаємо, працівники прокуратури затримали двох чиновників, які нібито вимагали 150 тис. грн за надання 600 м² землі на території міського сміттєзвалища для встановлення лінії по переробці та сортування сміття. За інформацією Центральноукраїнського антикорупційного офісу, правоохоронці спіймали першого заступника Світловодської РДА Сергія Орленка та заступника міського голови Світловодська Дмитра Дмитришина.

23 листопада у Ленінському районному суді міста Кропивницький обрали запобіжний захід для посадовців, викритих на хабарі у 150 тис. грн. Чоловіків взяли під варту, водночас суд визначив їм розмір застави у сумі 128 тисяч гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар